Πολιτική

Η κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τους 5 Κροάτες που προσπάθησαν να διαφύγουν από την Ηγουμενίτσα

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του αστυνομικού, ο οποίος συμμετείχε στη σύλληψη των πέντε Κροατών οπαδών, αργά το βράδυ της Τρίτης 8 Αυγούστου στην Ηγουμενίτσα, ενώ ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν με πλοίο προς το Μπάρι της Ιταλίας, και από εκεί οδικώς για την πατρίδα τους, προκειμένου να διαφύγουν από την Ελλάδα μετά τα αιματηρά επεισόδια της προηγούμενης βραδιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση που ακολουθεί, διαπιστώθηκε μετά από τις σχετικές έρευνες ότι οι προαναφερόμενοι βρίσκονταν σε περιοχή της Αττικής, την προηγούμενη μέρα, παρόλο που προφορικά εξεταζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν μεταβεί σε αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης για τους δύο εκ των πέντε, και συγκεκριμένα τους P.L και U.B., διαπιστώθηκε ότι την 4/11/2015 σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης βίας στους Αθλητικούς χώρους γιατί ως φίλαθλοι της ομάδας DINAMO ZAGREB βρισκόταν στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού που βρίσκονται επί της οδού Λ.Αλεξάνδρας 115 στην Κυψέλη Αττικής.

Η κατάθεση του αστυνομικού

«Οι πέντε Κροάτες μας υπέδειξαν ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας δίχως να έχουν εκδώσει  εισιτήριο για όχημα, με ημερομηνία ταξιδιού την 23:59 της 8/8/2023, ενώ μαζί τους δεν είχαν αποσκευές ώστε να δικαιολογούν το ταξίδι τους.

Σε ερωτήσεις μας για τον τρόπο που μετέβησαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας δεν προσδιόρισαν τον τρόπο μετάβασής τους. Από την πληκτρολόγηση των στοιχείων ταυτότητάς τους στο ηλεκτρονικό σύστημα P.O.L διαπιστώθηκε ότι για τους P.L και U.B. την 4/11/2015 σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης βίας στους Αθλητικούς χώρους γιατί ως φίλαθλοι της ομάδας DINAMO ZAGREB βρισκόταν στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού που βρίσκονται επί της οδού Λ.Αλεξάνδρας 115 στην Κυψέλη Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την παραμονή τους στην υπηρεσία μας, μάς ανέφεραν ότι ο πρώτος και ο πέμπτος βρίσκονται στην Ελλάδα τις τελευταίες τρεις ημέρες για διακοπές στην περιοχή της Πάργας Πρέβεζας και ότι διέμειναν σε διάφορα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σε ερώτησή μας αν έχουν βρεθεί  τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα μας απάντησαν ότι πριν από μερικά χρόνια είχαν πάει για διακοπές.

Με την συναίνεση του πέμπτου συλληφθέντα περιηγηθήκαμε στο ιστορικό της εφαρμογής «Χάρτες» του κινητού του τηλεφώνου όπου διαπιστώθηκε ότι έχει αναζητήσει περιοχές όπως Αθήνα, Πάτρα, τις διευθύνσεις siinis 10 και Βασιλίσσης Σοφίας 4, και τον σταθμό Ειρήνη στην Αττική.

Με τη συναίνεση του δεύτερου συλληφθέντα διαπιστώθηκε ότι έχει προβεί σε αναζήτηση της πόλης της Αθήνας και του Πειραιά. Κατά τη σωματική τους έρευνα διαπιστώθηκε ότι στα προσωπικά τους αντικείμενα κατείχαν αυτοκόλλητα που απεικονίζουν έναν λευκό σκορπιό σε μαύρο φόντο ενώ στην δεξιά πάνω γωνία αναγράφεται το γράμμα “d”.

Επίσης στην κατοχή του πέμπτου συλληφθέντα βρέθηκε μια νάιλον σακούλα του καταστήματος S….k , που διαθέτει 45 καταστήματα μόνο σε περιοχές της Αττικής. Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα συμπεραίνεται μετά βεβαιότητας ότι οι προαναφερόμενοι βρίσκονταν σε περιοχή της Αττικής παρόλο που προφορικά εξεταζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν μεταβεί σε αυτή».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button