Αθλητικά

Η εξομολόγηση του προπονητή που λάμβανε τα μηνύματα απόγνωσης του αυτόχειρα

Ο προπονητής, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, που λάμβανε τα συγκλονιστικά μηνύματα απόγνωσης του ποδοσφαιριστή Νίκου Τσουμάνη, λίγες ημέρες πριν αυτοκτονήσει, «σπάει» την σιωπή του.

Ο άσος του Μακεδονικού είχε βρεθεί νεκρός σε μαρίνα της Καλαμαριάς έχοντας δεμένα σφιχτά tie wraps στο λαιμό του και όπως αποκαλύφθηκε στην εξέλιξη της υπόθεσης είχε αρκετά χρέη.

Διαβάστε ακόμη: Τα μηνύματα απόγνωσης του Νίκου Τσουμάνη πριν αυτοκτονήσει – Έφυγε πνιγμένος στα χρέη

Ο προπονητής, Δημήτρης Καλαϊτζίδης αποκάλυψε στο ΟΡΕΝ, πως ο Νίκος Τσουμάνης του ζήτησε να μεταφέρει ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την αυτοκτονία του, ενώ το μήνυμα που έλαβε ο προπονητής μια ημέρα πριν ο 31χρονος βάλει τέλος στη ζωή του ήταν: «Κόουτς σβήσε όλα τα μηνύματα και τις κλήσεις γιατί θα ψάξουν το κινητό μου σε λίγες μέρες…».

«Δεν μπορούσε να το συγχωρήσει στον εαυτό του…»

«Ο Νίκος στις 7 παρά είκοσι με πήρε στο τηλέφωνο και μου είπε να μεταφέρω ποιοι ευθύνονται για την απόφαση που έχει πάρει. Για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα ότι θα ολοκληρώσει αυτό που σκεπτόταν γιατί άλλες δύο φορές έζησα μια παρόμοια κατάσταση. Σε μένα ερχόταν σε τέτοιες καταστάσεις. Ο Νίκος ήταν αντράκι, ευαίσθητος, φιλότιμος σε υψηλότατο επίπεδο, δεν ήθελε οι πράξεις του να δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους που αγαπάει και τα κρατούσε μέσα του. Γι’ αυτό ήρθε δύο φορές σε μένα, να καλύψει μια οφειλή, αλλά και για ένα θέμα υγείας γιατί στην προηγούμενη ομάδα του δεν του κάλυψαν όταν είχε σπάσει το χέρι του», είπε αρχικά ο κ.Καλαϊτζίδης.

«Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου βρεθήκαμε στο σημείο που επέλεξε να πάρει την απόφαση για την αυτοκτονία. Ήμασταν μια ώρα και του εξήγησα ότι με ηρεμία πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Δεν ήθελε να μάθουν οι δικοί του άνθρωποι να αλλάξουν άποψη γι’ αυτόν. Δεν μπορούσε να το συγχωρήσει στον εαυτό του. Δώσαμε λύση και έφυγε ανακουφισμένος. Άνθρωποι που εκτιμούσε βρέθηκαν απέναντί του. Αν δεν μας βοηθήσουν οι δικοί μας άνθρωποι ποιοι άλλοι θα το κάνουν;»

«Ξεκίνησα να σβήνω τα μηνύματα, όπως μου είχε πει. Η κόρη μου είπε να μην τα σβήσω»

Για την ημέρα που ο 31χρονος έβαλε τέρμα στη ζωή του, ο προπονητής περιέγραψε: «Τη μέρα που με κάλεσε στο τηλέφωνο πήγα και πάλι να το συναντήσω με τον ίδιο τρόπο, να τον ηρεμήσω, Ήταν η βραδιά της αυτοκτονίας. Δεν πίστεψα ότι θα το έκανε. Πρέπει να έγινε αργότερα γιατί όταν πήγα εκεί, είχε λίγα αυτοκίνητα παρκαρισμένα. Τον κάλεσα στο τηλέφωνο να δω πού είναι, περπάτησα σε όλο το χώρο για να δω πού είναι. Εκ των υστέρων εκτίμησα ότι ήθελε να με δει για τελευταία φορά. Και την άλλη μέρα μου είπε η κόρη μου τι συνέβη στο Νίκο. Μου είχε δώσει την ευθύνη να τα μεταφέρω. Ήξερα για δύο περιστατικά. Δε θυμόμουν καλά τα ονόματα, αλλά ό,τι ξέρω το είπα στην Αστυνομία. Είπα στην Αστυνομία να ανοίξουν τα τηλέφωνα για να ακούσουν, το ένα είναι αυτό με τα ονόματα και το άλλο για ένα πρόσωπο που δεν περίμενε με τίποτα πως δε θα του συμπαρασταθεί».

Ο κ.Καλαϊτζίδης ανέφερε ότι δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα για την υπόθεση: «Δεν έχω πιστέψει ότι έφυγε ο Νίκος. Υπεραγαπούσε την κοπέλα του και μου έλεγε ότι δε θα μπορέσω να ζήσω αν δεν ολοκληρωθεί αυτό που σου είπα. Ξεκίνησα να σβήνω τα μηνύματα όπως μου είχε πει, αλλά μου είπε η κόρη μου να μην τα σβήσω. Έχω δώσει μερικά ονόματα, αλλά δε γνωρίζω πού βρίσκεται η υπόθεση. Με ενοχλεί που δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button