Πολιτική

«Ήχησαν σειρήνες, ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα» – Συγκλονίζει η απεσταλμένη της ΕΡΤ για την έκρηξη στην Οδησσό – Συγκινητικές σκηνές στη συνάντηση Μητσοτάκη με Ζελένσκι

«Ήχησαν οι σειρήνες, ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα». Τις συγκλονιστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν τη στιγμή της έκρηξης στην Οδησσό, κοντά στην ελληνική αποστολή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, περιέγραψε η απεσταλμένη της ΕΡΤ Γεωργία Σκιντζή.

Η Οδησσός δέχθηκε και σήμερα βαλλιστική επίθεση από τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, κυβερνητικής και δημοσιογραφικής είναι καλά στην υγεία τους και δεν τίθεται θέμα για την ασφάλειά τους.

Όπως δήλωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν οι σειρήνες και υπήρξε ενημέρωση για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και ενεργοποίηση αεράμυνας της περιοχής. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του», διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές.

Την ίδια ώρα, η συνάντηση των δύο ηγετών σημαδεύτηκε και από βαθιά συγκινητικές σκηνές, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει μεταξύ άλλων τη στήριξή του στον Ουκρανό πρόεδρο.

Καθώς η ελληνική αποστολή μαζί με την ουκρανική μετακινούνταν στην Οδησσό, Μητσοτάκης και Ζελένσκι πέρασαν μπροστά από την πολυκατοικία που έγινε στόχος ισχυρού ρωσικού «χτυπήματος» με drones το περασμένο Σάββατο (02.03.24).

 

Το «σφυροκόπημα» στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, με μία συγκλονιστική φωτογραφία από το σημείο της τραγωδίας που καταγράφει μητέρα και μωρό να βρίσκονται αγκαλιασμένοι στα ερείπια, να κάνει τον γύρο του κόσμου. Ανάμεσα στα θύματα ένα βρέφος μόλις 8 μηνών.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους και στάθηκαν για λίγο μπροστά από το κτίριο.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περίπου 45 λεπτά.

  

 

To άρθρο «Ήχησαν σειρήνες, ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα» – Συγκλονίζει η απεσταλμένη της ΕΡΤ για την έκρηξη στην Οδησσό – Συγκινητικές σκηνές στη συνάντηση Μητσοτάκη με Ζελένσκι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button