Τεχνολογία

ΗΠΑ: Συνάντηση Κουτσούμπα με το Συνδικάτο εργαζομένων της Amazon

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που επισκέπτεται τις ΗΠΑ επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, είχε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «εγκάρδια συνάντηση με τον Chris Smalls, πρόεδρο του Συνδικάτου εργαζομένων στην Amazon (Amazon Labor Union) και τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου, που τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του Σωματείου στο Staten Island».

Στην αντιπροσωπεία του κόμματος συμμετέχουν ακόμη ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος και ο Κώστας Γουλιάμος, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος. Εκ μέρους της Διοίκησης του Σωματείου συμμετείχαν ακόμη οι Claudia Ashterman, Arlene Kingston, Tristan Lion Dutchin, Danielle Hayden, Gerald Bryson, Jordan Glowers, Derick Palmer, Rinna Cummings και Mena Shuler.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του κόμματος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί «για τη δράση του σωματείου, τον πόλεμο που δέχονται από την εργοδοσία στη συνεχή τους πάλη για μισθούς κι ενάντια στη φοβερή εντατικοποίηση, σε “εγκαταστάσεις χτισμένες σαν φυλακές χωρίς καν εξαερισμό”, χωρίς καν δικαίωμα για αναρρωτική άδεια πέρα από 10 ώρες τον χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι της Amazon ενημέρωσαν συνολικά «για την πάλη του σωματείου για δικαιώματα “που δε σταματάει ποτέ ενάντια σε μια τέτοια εταιρεία όπως η Amazon”, για την προσπάθεια να οργανωθούν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι στο σωματείο -το οποίο αριθμεί πάνω από 8000 μέλη μόνο στην εγκατάσταση του αεροδρομίου JFK- και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε μια εταιρεία που “έχει επίσημη πολιτική να αλλάζει πολιτική οπότε θέλει”, με συνεχείς απαγορεύσεις στη δράση τους».

Απασχόλησε, ακόμη, «ο πόλεμος στην Παλαιστίνη, οι μεγάλοι αγώνες που αναπτύσσονται στις ΗΠΑ από εργαζόμενους και φοιτητές ενάντια στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και τη στήριξη που παρέχουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως η Amazon, στο κράτος του Ισραήλ».

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την «αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς το σωματείο της Amazon», τονίζοντας ότι «η πρωτοπόρα δράση που αναπτύσσει, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, δείχνει τον δρόμο της οργανωμένης διεκδίκησης των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο».

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη συνεχίζεται και το Σάββατο (27/4), με περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε καταστήματα Ελλήνων Ομογενών στην Αστόρια και συνάντηση με το ΔΣ του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού. Στις 19.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Νέας Υόρκης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button