ΕνημέρωσηΠολιτική

Ζευγάρι στη ζωή και στα… Phantom

Σήμερα θα αρχίσω πάλι με κάτι διαφορετικό. Βλέποντας μια εκπληκτική φωτογραφία που έχει ληφθεί με drone από τη Σχολή Ικάρων, στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας των νέων Ικάρων, παρατήρησα ότι ανάμεσα στους νέους ιπτάμενους  Ίκαρους υπάρχουν και γυναίκες. Ορκίστηκαν πέντε νέες Ιπτάμενες.  Είναι οι μέλλουσες πιλότοι των μαχητικών ή μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εκεί όμως που πραγματικά εντυπωσιάζεται κάποιος είναι η πληροφορία από την Πολεμική Αεροπορία για ένα ζευγάρι πιλότων στα Phantom, στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα. Ζευγάρι στη ζωή και στα μαχητικά, ζευγάρι ιπτάμενο που πετά με τον ίδιο τύπο μαχητικού αεροσκάφους, αλλά σε διαφορετική Μοίρα. Να σημειώσω ότι η γυναίκα πιλότος, έγινε πρόσφατα μαμά, πήρε την άδεια μητρότητας που δικαιούται και επέστρεψε στην υπηρεσία της. Χθες μάλιστα πέταξε στο Αιγαίο με το μαχητικό αεροσκάφος…

Αλλά δεν είναι το μοναδικό ζευγάρι πιλότων που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία. Υπάρχει και ένα δεύτερο παλαιότερο πάλι στα Phantom. Η γυναίκα πιλότος- αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας είναι σήμερα εκπαιδεύτρια πιλότων στην Καλαμάτα.

Στην Καλαμάτα υπηρετεί, ως εκπαιδευόμενη ιπτάμενη στα μαχητικά αεροσκάφη και η ανθυποσμηναγός Μαρίνα Κωνσταντίνου, η οποία μετά την εκπαίδευσή της (ολοκληρώνεται μέσα στο 2021) είναι πολύ πιθανόν να την δούμε σ΄ένα F-16 να πετά στο Αιγαίο. Να σημειώσω εδώ ότι ιπτάμενες Ελληνίδες υπάρχουν και άλλες στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά στα μεταγωγικά αεροσκάφη και στα ελικόπτερα.

Πηγή: Βηματοδότης


Πηγή

Sponsor Links

HilTop
AdNow
loading...
Mgid
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close