Οικονομία

Έρχεται νέος διαγωνισμός για την αξιοποίηση του εργοστασίου ΧΡΩΠΕΙ

Η διενέργεια νέου διαγωνισμού για την αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά, με σκοπό την δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας, αναγγέλθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είναι γνωστό, προηγούμενος διαγωνισμός που στόχευε να αποκτήσει η Ελλάδα τη δική της Πολιτεία Καινοτομίας, κηρύχθηκε άγονος καθώς δεν εμφανίστηκαν επενδυτές.

Επί του παρόντος, τα αρμόδια στελέχη της Μονάδας ΣΔΙΤ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης, εξετάζοντας τρόπους για το πώς θα γίνουν πιο ελκυστικά τα χαρακτηριστικά της επένδυσης για να προσελκυθούν ενδιαφερόμενοι, με απώτερο στόχο να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός σύντομα.

Υπενθυμίζεται πως η αξιοποίηση του παλιού ακινήτου της ΧΡΩΠΕΙ αφορά στη δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην πρωτεύουσα, στα πρότυπα των Κέντρων Καινοτομίας (Innovation District) του εξωτερικού, αποτελώντας ένα φυσικό χώρο, όπου μεγάλες επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, νεοφυείς επιχειρήσεις (Startups) και Startup Incubator/Accelerators, θα φιλοξενούνται και συνεργάζονται, ενισχύοντας την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button