Τεχνολογία

MotoGP™: H Ducati κοιτάζει το μέλλον με τον 18χρονο Aldeguer

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την κυριαρχία της στο MotoGP™ η Ducati έχει στραμμένο το βλέμμα της στη συνέχιση της δεσπόζουσας θέσης που έχει και κάνει μια μεταγραφή πριν καλά-καλά ξεκινήσει η αγωνιστική χρονιά του 2024. Έτσι ο Ισπανός αστέρας ης Moto2™ θα κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP™ το 2025, μετά την υπογραφή πολυετούς συμφωνίας με το εργοστάσιο της Μπολόνια.
Ο Fermin Aldeguer θα είναι οδηγός της Ducati Corse, που ήδη υπέγραψε μέχρι και το 2026 με τον τωρινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Pecco Bagnaia. Ο 18χρονος Aldeguer έγινε πρωτοσέλιδο κερδίζοντας 4 συνεχόμενους Αγώνες της μεσαίας κατηγορίας στο τέλος του 2023 και τώρα έχει ανταμειφθεί με διετές συμβόλαιο, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής για άλλα 2 χρόνια.
Δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση σχετικά με το πού θα οδηγήσει ο Aldeguer το 2025, αν και η ομάδα Prima Pramac Racing έχει φημολογηθεί έντονα και έτσι θα του δοθεί μία πλήρης εργοστασιακή GP25 για τη νέα του καμπάνια.
Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα η ακόλουθη δήλωση:
Η Ducati Corse και ο Fermin Aldeguer είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους, η οποία θα δει τον Ισπανό αναβάτη να ανέβει στο MotoGP™ από την κατηγορία Moto2™ το 2025. Ο Fermin θα οδηγήσει μία Desmosedici GP για τα επόμενα δύο χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης του συμβολαίου για άλλα δύο χρόνια.
Σε ηλικία 18 ετών, ο Aldeguer, με καταγωγή από τη La Ñora (Μούρθια, Ισπανία), έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2021 απευθείας στην κατηγορία Moto2™ και τερμάτισε 12ος στον 1ο Αγώνα στο Mugello (Ιταλικό GP). Το 2022, ο Fermin ολοκλήρωσε την 1η του ολόκληρη σεζόν και πέρυσι, κέρδισε την παρθενική του νίκη και εξασφάλισε την 3η θέση στη βαθμολογία των αναβατών με 5 νίκες (4 συνεχόμενες νίκες στους 4 τελευταίους αγώνες), 7 τερματισμούς στο βάθρο και 3 pole positions.
Φέτος, ο Aldeguer συνεχίζει να είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto2™, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα με το GP στο Κατάρ στο Lusail International Circuit.
Luigi Dall’Igna (Γενικός Διευθυντής Ducati Corse):
«Θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά τον Fermín στην οικογένεια της Ducati και ανυπομονούμε να τον δούμε να οδηγεί την Desmosedici GP. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη συμφωνία γιατί ο Aldeguer είναι ένας από τους ισχυρότερους αναβάτες στη νέα γενιά του MotoGP. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την εξέλιξή του και την τελευταία σεζόν έδειξε απίστευτη ταχύτητα. Είναι πολύ νέος με δυνατότητες και χαρακτηριστικά για να τα πάει καλά, και θα δώσουμε όλη την τεχνική υποστήριξη για να τον βοηθήσει μεγαλώνοντας».
Fermin Aldeguer:
«Είμαι εκστασιασμένος που έχω αυτή την ευκαιρία. Χάρη στη Ducati, θα πραγματοποιήσω το όνειρο που κυνηγούσα από την παιδική μου ηλικία. Ήρθε η ώρα να κάνω το μεγάλο άλμα και να ανταγωνιστώ τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου και να κάνω κάτι περισσότερο, καθώς θα το κάνω με την καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη Ducati και ειδικά στον Gigi Dall’Igna, για την πίστη τους σε μένα από την αρχή των συζητήσεών μας. Ευχαριστώ τον Luca Boscoscuro για όλα όσα έχουμε μοιραστεί και για όσα έχουμε μπροστά μας φέτος. Είμαι επίσης ευγνώμων στην οικογένειά μου, στον μάνατζέρ μου, τον Héctor Faubel, και όλους όσους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συνέβαλαν στο ταξίδι μου ως εδώ. Τώρα που ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, είναι καιρός να εστιάσω αποκλειστικά σε αυτή τη σεζόν, όπου αντιμετωπίζω μια σημαντική πρόκληση στην Moto2. Θα δώσω τα πάντα για να φύγω από αυτή την κατηγορία με το κεφάλι ψηλά, με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα πριν ξεκινήσω τη νέα περιπέτεια στο MotoGP».

Έτσι η σεζόν του 2024 πέρα από τη δράση μέσα στην πίστα, φάινεται ότι θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και στο paddock και τα γραφεία των ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button