Αθλητικά

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Ξεκίνησαν τα έργα της Διπλής Ανάπλασης, έτοιμες και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη το 2026

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές και ο Δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, τόνισαν ότι στόχος είναι να είναι έτοιμα τα δύο γήπεδα – το ποδοσφαιρικό αλλά και αυτό του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού – το 2026.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, στη συνέντευξη Τύπου για τη Διπλή Ανάπλαση σημείωσε πως τα έργα ξεκίνησαν αλλά τόνισε πως και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα είναι έτοιμες μαζί με το γήπεδο ποδοσφαίρου, το 2026.

“Σας καλέσαμε για να σας ενημερώσουμε για τις σημαντικές εξελίξεις τις Διπλής Ανάπλασης. Με δύο λέξεις επιτέλους ξεκινάμε, ή καλύτερα ξεκινήσαμε. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήμασταν σε συναντήσεις και συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ούτως ώστε σήμερα να ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών”, δήλωσε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου ο Παναγιώτης Μαλακατές.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, ο οποίος τόνισε με τη σειρά του πως οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για την Διπλή Αναπλάση, αρχικά εκείνες για την απορρύπανση του χώρου, ώστε να ετοιμαστεί το έδαφος για το κυρίως μέρος του έργου.

Ήδη συνεργεία του Δήμου βρίσκονται εκεί και προσπαθούν να παραδώσουν τον χώρο σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Για την οικονομική άδεια και το πόσο θωρακισμένο είναι το έργο, αλλά και το τι θα συμβεί αν χρειαστούν επιπλέον χρήματα:

Δούκας: «Το έργο είναι πολύπλοκο. Έχει ήδη γίνει νομοθετική ρύθμιση για τις θέσεις πάρκινγκ. Θα χρειαστούν κι άλλες, για τις οποίες δουλεύουμε εντατικά. Είμαστε σε φάση που έχουμε εξειδίκευση τι χρειαζόμαστε και βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

Όταν ξεκινήσαμε υπήρχαν μπάζα, αυτό τον ”σκόπελο” τον ξεπεράσε, παρ’ ότι χρειάστηκαν παραπάνω χρήματα. Έτσι θα προχωρήσουμε και στο μέλλον και θα διαχειριστούμε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν. Το βασικό ποσό που είναι κοντά στα 240 εκατ. ευρώ είναι εδώ και αυτό είναι το βασικό».

Για το βασικό εμπόδιο:

Δούκας: «Ο χρόνος. Είναι πάρα πολλά τα έργα που πρέπει να γίνουν. Πολλά συνεργεία που πρέπει να συνεργαστούν. Πρέπει όλα αυτά να γίνουν στους χρόνους που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Πρέπει να κάνουμε σπριντ σε μαραθώνιο».

Για τα χρονοδιαγράμματα των έργων:

Μαλακατές: «Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη απαιτούν λιγότερο χρόνο. Έχει εγκριθεί η αρχική μελέτη. Είναι λογικό ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν αυτές περίπου ταυτόχρονα με το γήπεδο του ποδοσφαίρου, δηλαδή περίπου το 2026, για να μην μένουν σε αχρησία».

Δούκας; «Ο κύριος στόχος είναι τα γήπεδα να είναι έτοιμα το 2026».

Για το αν είναι εξασφαλισμένη χρηματοδότηση:

Δούκας: «Δεν υπήρχε χρηματοδότηση για την απορρύπανση. Αν ήταν εξασφαλισμένη δεν θα χρειαζόταν επιπλέον δουλειά για να βρούμε 4+6 εκατ. ευρώ που απαιτήθηκαν. Ακριβώς λόγω αυτής της προσπάθειας θα μπει η κοινοπραξία άμεσα στον χώρο του γηπέδου. Θα μας διευκόλυναν όλα αυτά να ήταν έτοιμα όταν έπρεπε. Το έργο δεν πρέπει να χάνει ούτε μέρα».

Για το πότε ξεκινάει η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου:

Δούκας: «Η κοινοπραξία για το έργο αυτό μπαίνει τις επόμενες μέρες και αυτό είναι το σημαντικό. Για να μην χάσουμε ούτε μία μέρα είναι ήδη συνεργείο του Δήμου εκεί και κάνει μια σειρά από προπαρασκευαστικές εργασίες καθαρισμού».

Για την ενδεχόμενη εύρεση αρχαίων:

Δούκας: «Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί. Ελπίζουμε να μην έχουμε τέτοια απρόοπτα. Έχει σκαφτεί ξανά το σημείο, οπότε δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη».

Για τις επιστολές των μελών του Ερασιτέχνη και την άδεια της κατεδάφισης της Λεωφόρου:

Μαλακατές:«Σέβομαι όσους διαφορετική άποψη για το γηπεδικό, Η αντιπαράθεση είναι συγκεκριμένη. Γι’ αυτό ανακοινώσαμε πως θα γίνει και ανοιχτή συζήτηση. Η άδεια θα εκδοθεί και θα είναι μη εκτελεστή μέχρι να παραδοθούν όλα τα έργα. Τότε μόνο η Λεωφόρος θα κατεδαφιστεί. Δεν υπάρχει κάποιος να μην γίνουν όλα αυτά».

Για τα χρονοδιαγράμματα για την υπόλοιπη ανάπλαση:

Δούκας: «Είναι δεσμευτικά και για την υπόλοιπη, γιατί αλλιώς θα χαθούν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Βρισκόμαστε κοντά στην δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού πάρκου που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός είναι καταλύτης στις εξελίξεις γι’ αυτό. Είναι ένα σπουδαίο έργο για την Αθήνα».

 

To άρθρο Γήπεδο Παναθηναϊκού: Ξεκίνησαν τα έργα της Διπλής Ανάπλασης, έτοιμες και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη το 2026 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button