Αθλητικά

ΝΒΑ: Ισόβιος αποκλεισμός στον Τζόντεϊ Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό

Το NBA επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό στον Τζόντεϊ Πόρτερ μετά από έρευνα για συμμετοχή του σε παράνομο στοιχηματισμό, με τον ίδιο να δέχεται τις συνέπειες.

Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο Πόρτερ «παραβίασε τους κανόνες του πρωταθλήματος αποκαλύπτοντας εμπιστευτικές πληροφορίες σε παίκτες αθλητικού στοιχηματισμού, περιορίζοντας τη δική του συμμετοχή σε έναν ή περισσότερους αγώνες για στοιχηματικούς σκοπούς και στοιχηματίζοντας σε αγώνες του NBA», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του πρωταθλήματος.

Ο 24χρονος σέντερ, είχε two-way συμβόλαιο με τους Τορόντο Ράπτορς για τη σεζόν 2023-24.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να προστατεύσουμε την ακεραιότητα των αγώνων του ΝΒΑ για τους οπαδούς μας, τις ομάδες μας και όλους όσους σχετίζονται με το άθλημά μας, γι’ αυτό οι κατάφωρες παραβιάσεις των κανόνων τυχερών παιχνιδιών από τον Τζόνταϊ Πόρτερ αντιμετωπίζονται με την πιο αυστηρή τιμωρία», δήλωσε ο κομισάριος του NBA Άνταμ Σίλβερ, προσθέτοντας: «Ενώ τα νόμιμα αθλητικά στοιχήματα δημιουργούν διαφάνεια που βοηθά στον εντοπισμό ύποπτων ή μη φυσιολογικών δραστηριοτήτων, αυτό το θέμα εγείρει επίσης σημαντικά ζητήματα σχετικά με την επάρκεια του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου. Συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους ανθρώπους του κλάδου και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για να προστατεύσουμε το πρωτάθλημα και το παιχνίδι μας».

Σύμφωνα με το ΝΒΑ, ο Πόρτερ αγωνίστηκε μόλις τρία λεπτά στην εντός έδρας ήττα των Ράπτορς από τους Σακραμέντο Κινγκς στις 20 Μαρτίου, αναφέροντας στην ομάδα ότι δεν ένιωθε καλά πριν από τον αγώνα, ενώ «αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του σε ένα άτομο που γνώριζε ότι ήταν παίκτης του NBA», ανέφερε η λίγκα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΝΒΑ, ένας άλλος γνωστός του έβαλε ένα διαδικτυακό στοίχημα 80.000 δολαρίων, το οποίο θα του έδινε κέρδος 1,1 εκατομμύριο δολάρια εάν ο Πόρτερ είχε χαμηλές αποδόσεις. Το στοίχημα «πάγωσε» και δεν πληρώθηκε αφού κρίθηκε ύποπτο.

Το NBA ανέφερε επίσης ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ως μέλος των Ράπτορς ή της ομάδας τους στη G League, Ράπτορς 905, ο Πόρτερ έβαλε τουλάχιστον 13 στοιχήματα σε αναμετρήσεις του NBA μέσω λογαριασμού συνεργάτη και κέρδισε περίπου 22.000 δολάρια.

To άρθρο ΝΒΑ: Ισόβιος αποκλεισμός στον Τζόντεϊ Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button