Οικονομία

Bitcoin: Ξανά πάνω από τις 66.000 δολάρια – Ανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα

Επάνοδο πάνω από τις 66.000 δολάρια σημειώνει την Δευτέρα (15.4.2024) το bitcoin, όπως και ανοδικά κινείται η πλειοψηφία των κρυπτονομισμάτων, μετά από το selloff του Σαββατοκύριακου που προκλήθηκε από γεωπολιτικούς φόβους για διεύρυνση της σύρραξης μετά την επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στο Ισραήλ.

Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε κατά 3% στα 66.500 δολάρια, καθώς το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μείωσε τις απώλειες έως τις 60.000 δολάρια την Κυριακή. Το bitcoin ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο κοντά στα 68.000 δολάρια, οπότε υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μέχρι οι τιμές να ανακάμψουν πλήρως από το μαστίγιο των τελευταίων ημερών.

«Το bitcoin βυθίστηκε κάτω από τα 60.000 δολάρια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά η ανάκαμψη την Κυριακή και στην αρχή της ημέρας της Δευτέρας έφερε την τιμή ξανά προς τα πάνω, δήλωσε στο Marketwatch ο Alex Kuptsikevich, αναλυτής στον χρηματιστή FxPro.

Το παγκόσμιο επενδυτικό κλίμα κλονίστηκε το Σαββατοκύριακο από την επίθεση drone στο Ισραήλ από το Ιράν. Η επίθεση αποκρούστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αεράμυνα αλλά δημιούργησε την προοπτική ενός ευρύτερου περιφερειακού πολέμου, αν και οι εντάσεις έχουν έκτοτε ψυχρανθεί κάπως.

Δεδομένου ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι επενδυτές πιθανότατα στράφηκαν κατά του bitcoin για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, καθώς είναι ένα ευαίσθητο στον κίνδυνο περιουσιακό στοιχείο που διαπραγματεύεται 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα ακόμα και όταν τα χρηματιστήρια ήταν κλειστά.

Πέρα από το bitcoin, το ether -το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς- κέρδισε 5% στα 3.250 δολάρια. Τα μικρότερα token ή altcoins ανέκαμψαν επίσης, με το Solana να σημειώνει άνοδο 7% και το Ripple να σημειώνει ράλι 4%. Τα memcoins σημείωσαν άνοδο, με τα Dogecoin και Shiba Inu να ενισχύονται κατά 3% το καθένα.

 

To άρθρο Bitcoin: Ξανά πάνω από τις 66.000 δολάρια – Ανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button