Οικονομία

Αμέσως μετά το Πάσχα δρομολογείται η επόμενη φάση – Σε νεοσύστατες επιχειρήσεις 150 εκατ. ευρώ

Στη τελική του ευθεία μπαίνει αργά αλλά σταθερά το ΤΕΠΙΧ 3, το Ταμείο Εγγυοδοσίας που στοχεύει στην στήριξη των επιχειρήσεων.

Η φάση της πρόσκλησης συμμετοχής προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχει ολοκληρωθεί από τις 26 Μαρτίου και τώρα απομένουν οι προσκλήσεις στις επιχειρήσεις για συμμετοχή στο Ταμείο Εγγυοδοσίας, οι εγκρίσεις των δανείων και οι εκταμιεύσεις.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα αναπτυξιακά και επενδυτικά εργαλεία της ελληνικής οικονομίας, στην παρούσα φάση το επιτελείο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB) που είναι και υπεύθυνη για την υλοποίηση του project, εξετάζει όλες τις αιτήσεις συμμετοχής από τράπεζες και άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς οι οποίες απαριθμούνται συνολικά σε 12.

Οι δώδεκα προτάσεις των τραπεζών αναλύονται με βάση τα χαρακτηριστικά τους και έως την Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουν εγκριθεί ή απορριφθεί. Όπως αναφέρθηκε, τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, προς τις υποψήφιες επιχειρήσεις αυτή την φορά, θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά το Πάσχα.

Επιπλέον, από το σύνολο των πόρων που θα ρίξει στην αγορά άμεσα το ΤΕΠΙΧ 3, ύψους 2,24 δισ. ευρώ, με στόχο την χρηματοδότηση επενδύσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω εγγυήσεων και δανείων με ευνοϊκούς όρους, προβλέπεται ένα ποσό 150 εκατ. ευρώ να διατεθεί σε δάνεια προς νεοσύστατες επιχειρήσεις, δηλαδή με διάρκεια ζωής από 1 έως 5 έτη.

Σκοπός του ΤΕΠΙΧ 3 είναι, άλλωστε, και μέσα από το συγκεκριμένο εργαλείο, η ενίσχυση της πράσινης μετάβασης και της καινοτομίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button