Τεχνολογία

Εντόπισαν αγνοούμενο μετά από 22 χρόνια μέσω Google Earth

Στις 7 Νοεμβρίου 1997  ο William Moldt δηλώθηκε αγνοούμενος από την περιοχή Lantana στη Φλόριντα. Ο άτυχος άντρας δεν είχε επιστρέψει σπίτι του μετά από βραδινή έξοδο. Γύρω στις 21:30 το βράδυ  ο 40χρονος είχε τηλεφωνήσει στη σύντροφό του για να της πει ότι θα γυρίσει σπίτι σύντομα. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που μίλησαν γιατί ο William Moldt δεν επέστρεψε ποτέ…

Η αστυνομία ξεκίνησε γρήγορα μια έρευνα για τον αγνοούμενο, αλλά η υπόθεση παρέμενε ανοιχτή για πάνω από δύο δεκαετίες, με συγγενείς του, να μένουν για χρόνια χωρίς απαντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Αύγουστο του 2019, 22 χρόνια μετά την εξαφάνιση,  ένας πρώην κάτοικος της γειτονιάς Grand Isles τσέκαρε το πρώην σπίτι του στο Google Earth όταν παρατήρησε κάτι περίεργο σε μια μεγάλη λίμνη. Έκανε μεγέθυνση και είδε κάτι που έμοιαζε με αυτοκίνητο. Επικοινώνησε με το άτομο που ζούσε στο σπίτι που συνορεύει με τη λίμνη και τους ζήτησε να το ερευνήσουν. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού  σήκωσε drone πάνω από την περιοχή και διαπίστωσε πως πράγματι υπήρχε ένα λευκό αυτοκίνητο κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια της λίμνης. Κατόπιν τηλεφώνησε στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Palm Beach που έστειλε αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Βγάζοντας το λευκό αυτοκίνητο από τη λίμνη, παρατήρησαν ότι βρισκόταν στο νερό για σημαντικό χρονικό διάστημα. Όταν άνοιξαν τις πόρτες του αυτοκινήτου βρήκαν τα σκελετικά υπολείμματα του William Moldt μέσα. Ο Barry Fay δήλωσε στο Palm Beach Post πως νόμιζε ότι ήταν απλώς κάποιο παλιό αυτοκίνητο που είχε καταστραφεί. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα υπήρχε ένα πτώμα 22 ετών» παραδέχτηκε.

Το γραφείο του σερίφη είπε στο BBC ότι ο William Moldt πιθανότατα έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε στη λίμνη. Ωστόσο, οι μάρτυρες είχαν πει ότι δεν φαινόταν μεθυσμένος όταν έφυγε από το νυχτερινό κέντρο. Οι δυνάμεις επέμειναν πως όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά η έρευνα για την εξαφάνισή του, το αυτοκίνητο δεν ήταν ορατό και μόνο χάρη σε μια πιο πρόσφατη μετατόπιση στα νερά της λίμνης έγινε ορατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τι συνέβη πριν από πολλά χρόνια» σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Teri Barbera. «Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι χάθηκε από προσώπου γης και τώρα τον ανακάλυψαν».

Δείτε φωτογραφίες:

Το αυτοκίνητο μέσα στη λίμνη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button