Οικονομία

Εναρμονίζονται οι ασφαλιστικές τιμές του ΕΛΓΑ με τις τιμές αγοράς 

Εναρμονίζονται οι ασφαλιστικές τιμές του ΕΛΓΑ με τις τιμές αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Με στόχο την εναρμόνιση των τιμών ασφαλιστικής αξίας με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων στην αγορά, και μετά από δέσμευσή μου, ζήτησα να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη συνεργασίας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη, του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, υπηρεσιακών παραγόντων του Οργανισμού και αιρετών εκπροσώπων των αγροτικών οργανώσεων, για την οριστικοποίηση των τιμών, οι οποίες προσδιορίζουν την ασφαλιστική αξία των καλλιεργειών φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου, όπως θα αναγράφονται στη νέα Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του 2024», ήταν τα πρώτα λόγια του Λευτέρη Αυγενάκη.

Τα συμπεράσματα της συσκέψεως θα ληφθούν υπόψιν στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α., η οποία θα διασφαλίζει ότι οι τιμές της ασφαλιστικής αξίας, οι οποίες θα αναφέρονται στην σχετική ΚΥΑ των Υπουργών ΑΑΤ και Οικονομικών, θα εναρμονίζονται με τις τιμές διάθεσης της αγροτικής παραγωγής στην αγορά.

Ήταν πάγιο αίτημα της αγοράς. Το ακούσαμε και το υλοποιούμε σε απόλυτη αρμονία με τους εμπλεκομένους. Το είπαμε, το κάνουμε!».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button