ΓυναίκαΜόδα

Invisalign: Η σωστή επιλογή για ένα ίσιο χαμόγελο, που θα εκπέμπει αυτοπεποίθηση

Η ορθοδοντική θεραπεία με το σύστημα Invisalign αποτελεί μια διακριτική και άκρως βολική λύση για όσους επιθυμούν ένα ίσιο και γοητευτικό χαμόγελο. Αξιοποιώντας μια σειρά από ειδικά κατασκευασμένους, διαφανείς νάρθηκες – aligners,η θεραπεία αυτή έφερε την επανάσταση πριν από μια 25ετία σχεδόν, αφού δίνει τη δυνατότητα για απαλή μετακίνηση των δοντιών στην επιθυμητή θέση, χωρίς την ανάγκη για τα παραδοσιακά σιδεράκια.

Η μέθοδος εγγυάται 100% προβλέψιμο αποτέλεσμα, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα τους ασθενείς από το ψυχολογικό «κόστος» της γνωστής θεραπείας με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, η Οδοντίατρος κα Ιωάννα Καζάκου, μας ενημερώνει αναλυτικά για τη διαδικασία της θεραπείας Invisalign, για τις ενδείξεις εφαρμογής της, καθώς και για τα πλεονεκτήματά της.

Κυρία Καζάκου, η μέθοδος Invisalign αποτελεί μια πραγματική επανάσταση στην ορθοδοντική μετακίνηση. Με ποιους τρόπους η συγκεκριμένη θεραπεία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην ορθοδοντική μετακίνηση;

Η μέθοδος Invisalign είναι πολύ προσφιλής μεταξύ των ειδικών κι αυτό διότι αποτελεί μια αξιόπιστη μέθοδο επίλυσης πολλών ορθοδοντικών προβλημάτων, επιτρέποντας να διατηρείται ταυτόχρονα η υγεία των δοντιών και των ούλων. Ο ασθενής φορά στα δόντια τους αφαιρέσιμους νάρθηκες, που βοηθούν κατά πολύ τη στοματική υγιεινή, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σιδεράκια-brackets.

Επίσης, το Invisalign αποτελεί και αγαπημένη μέθοδο των ασθενών, καθώς έχει πολλά πλεονεκτήματα συγκρινόμενη με τα παραδοσιακά σιδεράκια.

Η μέθοδος είναι κυριολεκτικά αόρατη, δεδομένου ότι οι ορθοδοντικοί νάρθηκες-μασελάκια (aligners) που χρησιμοποιούνται είναι διάφανοι, κατασκευασμένοι από διαυγές, ισχυρό, ιατρικά εγκεκριμένο, μη τοξικό πλαστικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται καθόλου η κοινωνική ζωή του ασθενούς. Συν τοις άλλοις, η θεραπεία είναι απόλυτα προβλέψιμη. O ασθενής γνωρίζει το αποτέλεσμα προτού ξεκινήσει τη θεραπεία του.Υπάρχει εκτίμηση από την InvisalignTechnology, όπου σε συγκεκριμένοvideo φαίνεται το ακριβές αποτέλεσμα μετά τη θεωρητική θεραπεία.

Μπορείτε να μας περιγράψετε πώς γίνεται ο σχεδιασμός της θεραπείας; Είναι αλήθεια ότι υπάρχει εγγύηση για 100% προβλέψιμο αποτέλεσμα;

Ο σχεδιασμός της θεραπείας γίνεται από τον ιατρό με τη χρήση των εργαλείων που προσφέρει η Invisalign Technology. Αρχικά, ο ιατρός φωτογραφίζει και αποτυπώνει την κατάσταση του στόματος έχοντας διαλέξει το σχέδιο θεραπείας που θεωρεί κατάλληλο για τον ασθενή του. Όλα τα δεδομένα ανεβαίνουν στην ψηφιακή πλατφόρμα της Invisalign Technology, όπου γίνεται η επεξεργασία τους. Ακολούθως, παράγεται ένα video, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πώς θα πορευτεί η θεραπεία, με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, ο ασθενής έχει τη φωτογραφία του με το τελικό αποτέλεσμα πριν καν λάβει την απόφασή του. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον ασθενή και του εμπνέει σιγουριά, διότι η μέθοδος στην ουσία «δεσμεύεται» για το αποτέλεσμα.

H μέθοδος Invisalign ενδείκνυται για οποιαδήποτε ορθοδοντική μετακίνηση;

Η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα το Invisalign ήταν αρκετά περιορισμένο σε περιστατικά μικρής ορθοδοντικής μετακίνησης, καθώς και σε συγκεκριμένο φάσμα ηλικιών, εφήβους και ενήλικες.Ωστόσο, πλέον, η μέθοδος έχει εξελιχθεί κατά πολύ.Μπορεί να κριθεί κατάλληλη ακόμη και για μικτούς οδοντικούς φραγμούς,δηλαδή για μικρά παιδιά που έχουν τόσο νεογιλά όσο και μόνιμα δόντια στο στόμα τους, αλλά συνάμα αποτελεί μέθοδο επιλογής δύσκολων μετακινήσεων σε πολύ σύνθετα περιστατικά. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δεν μπορούν να θεραπευθούν αποκλειστικά και μόνο με το Invisalign.

Περιγράψτε μας την καθημερινότητα των ασθενών με τους νάρθηκες Invisalign. Υπάρχουν, για παράδειγμα,περιορισμοί στην ομιλία; Θα νιώσει πόνο ο ασθενής;

Η καθημερινότητα των ασθενών που επιλέγουν να αλλάξουν την εμφάνιση των δοντιών τους με το σύστημα Invisalign είναι πολύ εύκολη.Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Αρχικά, δεν επηρεάζεται η ομιλία τους και δεν αλλάζει η κοινωνική τους ζωή. Το γεγονός ότι συνιστά μια εξαιρετικά αισθητική ορθοδοντική μέθοδο, συνεπάγεται ότι επιτυγχάνουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, χωρίς πόνο. Αυτοί είναι και οι κυριότεροι λόγοι, για τους οποίους το Invisalign αποτελεί την κατεξοχήν μέθοδο επιλογής των ασθενών.

Τι ισχύει για το χρόνο διάρκειας μιας θεραπείας Invisalign;

Η διάρκεια της θεραπείας κρίνεται πάντα από τη βαρύτητα του περιστατικού. Ένα χαμόγελο μπορεί να διορθωθεί ακόμη και σε 3 μήνες, αλλά ένα πιο δύσκολο περιστατικό ενδέχεται να χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα. Στο Οδοντιατρικό Κέντρο STOMA, επιλέγουμε το Invisalign, όταν μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε το χαμόγελο του ασθενούς μας σε χρονικό εύρος 1,5 έτους.Διαφορετικά, είναι προτιμότερο να συνδυάσουμε παραδοσιακά σιδεράκια, την εφαρμογή των οποίων θα αναλάβει ο Ορθοδοντικός, και να ολοκληρώσουμε εμείς το περιστατικό, από την πλευρά μας, με τη χρήση του συστήματος Invisalign.

Τι να περιμένει ο ασθενής μετά το πέρας της θεραπείας;

Συγκρίνοντας ο ασθενής την αρχική πρόβλεψη της πρώτης του επίσκεψης με το τελικό αποτέλεσμα, στο τέλος της θεραπείας, θα μπορέσει να επιβεβαιώσει την απόλυτη ακρίβεια του Invisalign, στο δέκατο του χιλιοστού, με την προϋπόθεση, όμως, ο ασθενής να φοράει τους νάρθηκες.Δεν αρκεί, λοιπόν, να φοράει κανείς τους νάρθηκες ορισμένες μόνο ώρες της ημέρας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι να τους φορά ο ασθενής κατ’ ελάχιστον 20 ώρες το 24ωρο. Η συνεργασία του ασθενή, ο οποίος και θα ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του ειδικού είναι ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της θεραπείας.

Info

Το Οδοντιατρικό Κέντρο STOMA βρίσκεται στην οδό Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 46Β στη Γλυφάδα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα stoma.com.gr ή κάλεσε στο 210 8981351 για να σας δοθούν οι κατάλληλες συμβουλές πάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε σχετικά με την υγεία του στόματος.

Ακολουθήστε την Οδοντίατρο κα Ιωάννα Καζάκου στα social media: Facebook | Instagram

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button