Οικονομία

Νίκος Ταχιάος: «Προτεραιότητα η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δυτικής Αττικής»

Επισκέφθηκαν χθες (14.4.2024) τις θέσεις των σταθμών του Μετρό που θα εξυπηρετούν τον Δήμο Ιλίου, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Νίκο Κουρέτα.

Τον κ. Ταχιάο και τον κ. Κουρέτα συνόδευε η Δήμαρχος Ιλίου, Ανδριάνα Αλεβίζου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κουκουβίνος, Αντιδήμαρχοι και στελέχη του υπηρεσιακού μηχανισμού του δήμου.

Μετά το πέρας της ξενάγησης ο κ. Ταχιάος δήλωσε: «Για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Δυτική Αττική αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της. Βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των σχεδιασμών και των έργων.

Αυτή τη στιγμή, στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που αφορά στην κατασκευή σήραγγας μήκους 4 χιλιομέτρων περίπου και 3 νέων σταθμών της Γραμμής 2, δηλαδή επί της οδού Θηβών τους σταθμούς “Παλατιανή” στη διασταύρωση με την Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου και “Ίλιον” στη γωνία με την οδό Ελαιών και επί της οδού Αγίου Νικολάου μεταξύ των οδών Ζίτσης και Παραμυθιάς, το σταθμό “Άγιος Νικόλαος”. Υπολογίζουμε πως 51.000 νέοι επιβάτες θα εξυπηρετούνται καθημερινά από την επέκταση «Ανθούπολη – Ίλιον».

Με την Δήμαρχο κa Ανδριάνα Αλεβίζου και τους συνεργάτες της συζητήσαμε τις προτάσεις τους σχετικά με την προσβασιμότητα των σταθμών και την αποτροπή της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης των όμορων περιοχών.

Οι υπηρεσίες της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. θα αξιολογήσουν την εφικτότητα τους  ώστε, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, τα πρόσθετα έργα που θα χρειαστούν, να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του δημοπρατηθέντος έργου.

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός του έργου αποβλέπει στην αναβάθμιση των περιοχών που επηρεάζονται και στην απόδοση αναπλασμένων και λειτουργικών δημόσιων χώρων και σύγχρονων υποδομών που θα αντικαταστήσουν αυτές που θα χρειαστεί να μεταστεγαστούν, όπως είναι τα Δημοτικά Ιατρεία της οδού Αγίου Νικολάου.

Πολύ σύντομα, μετά το πέρας της αξιολόγησης των φακέλων των τεσσάρων συμπράξεων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ο εν εξελίξει διαγωνισμός θα περάσει στην δεύτερη φάση, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Eκτός από την κατασκευή της σήραγγας και των τριών νέων σταθμών, το έργο περιλαμβάνει και την επέκταση του Αμαξοστασίου Ελαιώνα, αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων του μετρό της Αθήνας και υπόγειο χώρο στάθμευσης, χωρητικότητας 150 ΙΧ αυτοκινήτων για άμεση διασύνδεση των επιβατών με το μετρό.

Το έργο πρόκειται να συγχρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” του ΕΣΠΑ 2021-27».

To άρθρο Νίκος Ταχιάος: «Προτεραιότητα η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δυτικής Αττικής» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button