Τεχνολογία

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγώνες υγεινομικών, φοιτητών, εργατών και αγροτών

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, η οποία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Αγρίνιο, συμμετείχε νωρίτερα σε σύσκεψη στο Αιτωλικό με το Σωματείο των ψαράδων της Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου και με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και άλλων φορέων της περιοχής.

Στην σύσκεψη, πήραν τον λόγο οι Θοδωρής Μπότας, πρόεδρος Αλιέων Αιτωλικού, Βαγγέλης Κούσουλας, εκπρόσωπος Αγροτικού Συλλόγου Νεοχωρίου, Δημήτρης Κομπλίτσης, δημοτικός σύμβουλος Ξηρομερίου, η Μαριάννα Κατράκη, κόρη της σπουδαίας χαράκτριας Βάσως Κατράκη και η μαθήτρια Γεωργία Κοτσαλού, πρόεδρος του 15μελους του Γυμνασίου Αιτωλικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, των γιατρών και των φοιτητών, των εργατών και τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε ειδική αναφορά στους «αγώνες των αγροτών και τα δίκαια αιτήματά τους».

«Τα διάφορα μέτρα-κοροϊδία που αναγκάστηκε, μετά το στρίμωγμα που έφαγε από το αγροτικό κίνημα και τα μπλόκα, να ανακοινώσει ο κύριος Μητσοτάκης όχι μόνο είναι σταγόνα στον ωκεανό, δεν είναι τίποτα, αλλά δεν υλοποιούν βασικά πράγματα» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λεφτά βρίσκει για να δίνει στους εφοπλιστές και στους βιομηχάνους, στους μεγαλεμπόρους και στους μεσάζοντες. Λεφτά για να δίνει στην αγροτιά, στην εργατιά, στον ελληνικό λαό δεν έχει. Ούτε για αντιπλημμυρικά έργα, ούτε για αντιπυρικά έργα ούτε γι’ αυτά που χρειάζονται για τις διάφορες υποδομές» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε, επίσης, πως «όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ στήριξαν την ΚΑΠ η οποία συνέβαλλε σημαντικά στο να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση η ελληνική αγροτιά, να μην μπορεί να παράγει την επόμενη χρονιά, να μην μπορεί να ζήσει».

Αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα ζητήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους του νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπως το γεγονός ότι «ο νομός παρουσιάζεται ξερικος κατά 60% ενώ έχει υδάτινο πλούτο», και τους ιχθυοκαλλιεργητές.

Αναφέρθηκε ακόμα στο σοβαρό πρόβλημα της παραγωγής υδροθείου στη λιμνοθάλασσα.

Σημείωσε πως οι προτάσεις του ΚΚΕ για τα ζητήματα αυτά, ταυτίζονται με τις προτάσεις των φορέων της περιοχής και τόνισε πως οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής πρέπει να έχουν αποφασιστικό λόγο σε σειρά σοβαρών ζητημάτων.

Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ ζητά «άμεση λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών» και απαιτεί, επίσης, την αποζημίωση των ψαράδων της περιοχής «οι οποίοι δεινοπαθούν από όλη αυτή την κατάσταση και δεν μπορούν να έχουν στοιχειώδες εισόδημα για τις οικογένειές τους, πολύ περισσότερο δεν μπορούν να δίνουν και σε ποσότητα και σε ποιότητα καλό ψάρι».

«Συμφωνούμε ότι αυτό το έργο των 22 εκατ. ευρώ που εξήγγειλαν δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα το επιδεινώνει. Διώχνει τους αλιείς ουσιαστικά και εισάγει επιχειρηματικά συμφέροντα, άλλους ομίλους που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν τη λιμνοθάλασσα και τον πλούτο που αυτή έχει. Στηρίζουμε την προσφυγή που έχετε κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας» είπε, προσθέτοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και ο βουλευτής του κόμμστος στο νομό, Νίκος Παπαναστάσης, «θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα, θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή μαζί σας για οτιδήποτε θέλετε να προβάλλουμε και μέσα στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, επίσης, γιατί και από κει καθορίζονται διάφορα πράγματα».

«Την Κυριακή 9 Ιουνίου έχουμε Ευρωεκλογές και πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα και προς την κυβέρνηση και προς τα άλλα κόμματα του κατεστημένου που έχουν κυβερνήσει ή έχουν ψηφίσει αντιλαϊκές, αντιαγροτικές, αντεργατικές αποφάσεις, και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε ειδική αναφορά στο Μουσείο Βάσως Κατράκη, «μιας εξέχουσας φυσιογνωμίας της τέχνης, όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά για όλη την Ευρώπη, για όλο τον κόσμο, γνωστής αγωνίστριας, επίσης, με πάρα πολλές διώξεις στο παρελθόν στα πέτρινα χρόνια που πέρασε ο λαός μας, οι αγωνιστές. Με ένα τεράστιο έργο εμπνευσμένο και απ’ αυτήν εδώ την περιοχή, την πατρίδα της, αλλά και από όλη την Ελλάδα, απ’ τον αγώνα του ελληνικού λαού, της ελληνικής νεολαίας, των γυναικών αγωνιστριών στις φυλακές, στις εξορίες, αλλά και στους αγώνες της καθημερινής ζωής. Πρέπει το μουσείο να μην καταργηθεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Σ’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να το διεκδικούμε. Θα πρέπει να παραμένει ανοιχτό, θα πρέπει να συντηρηθούν τα έργα, γιατί καταστρέφονται».

«Θα πρέπει να ενωθούμε όλοι, ανεξάρτητα τι πιστεύει πολιτικά, κομματικά ο καθένας, να στρατευτούμε σ’ αυτό για να σώσουμε το Μουσείο, να μην υπάρξει άλλη εγκατάλειψη και εδώ πρέπει να πω ότι έχει ευθύνες το Υπουργείο Πολιτισμού και πρέπει να μας ακούσει η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση και απ’ το Αιτωλικό σήμερα που υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και απαιτούμε να υλοποιηθούν μια σειρά προτάσεις και ζητήματα που έχει θέσει και η οικογένεια της Βάσως Κατράκη, αλλά και εμείς ως Κόμμα, διάφοροι πολιτιστικοί φορείς, όλοι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την ανάταση του πολιτισμού στον τόπο μας. Γιατί, πραγματική παιδεία, πραγματική ανάπτυξη, και οικονομική και οποιαδήποτε άλλη, δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, χωρίς την προστασία αυτού του τεράστιου έργου, των ανθρώπων που πάλεψαν και μάτωσαν γι’ αυτή την γη, γι’ αυτή την πατρίδα» τόνισε, καταλήγοντας, ο Δ. Κουτσούμπας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button