ΓυναίκαΜόδα

3 λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνει μια σχέση

Γιατί καμία από τις προηγούμενες σχέσεις σας δεν πέτυχε; Ακολουθούν μερικοί από τους πιο πιθανούς λόγους.

1. Ζούσατε παράλληλες αλλά ξεχωριστές ζωές:

Ζείτε με τον σύντροφό σας στο ίδιο σπίτι και κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι, αλλά νιώθετε ότι κάτι σας λείπει; Αισθάνεστε περισσότερο σαν συγκάτοικοι παρά σαν ζευγάρι ή δεν έχετε πολλά κοινά;

Η πραγματικότητα είναι ότι τα ζευγάρια που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση έχουν συχνά χάσει τη συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφό τους και δεν ξέρουν πώς να αναζωπυρώσουν τη σπίθα.

2. Περιφρονούσατε ο ένας τον άλλον:

Εάν χρησιμοποιείτε φράσεις ή γλώσσα που δεν σέβονται τον σύντροφό σας ή κάνετε έστω και το παραμικρό σχόλιο που τον υποτιμά (για παράδειγμα, επισημαίνοντας συνεχώς ότι εργάζεστε πολύ πιο σκληρά από εκείνον), βρίσκεστε στην επικίνδυνη ζώνη της ασέβειας.

Η περιφρόνηση είναι ίσως ο μεγαλύτερος προγνωστικός παράγοντας αποτυχίας μιας σχέσης.

Κάθε ζευγάρι έχει ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί, να επανεμφανιστεί ή να αντικατασταθεί από ένα άλλο πρόβλημα. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα. Αυτό είναι που καθορίζει αν παραμένουμε ένα υγιές ζευγάρι ή αν έχουμε υπογράψει την ημερομηνία λήξης μας.

Τα ζευγάρια που δεν συζητούν θέματα κινδυνεύουν περισσότερο να χωρίσουν ή να πάρουν διαζύγιο.

3. Η ταχύτητα με την οποία προσεγγίζατε τους στόχους σας ήταν διαφορετική:

Για παράδειγμα, ο ένας σύντροφος μπορεί να δίνει προτεραιότητα στην εργασία και ο άλλος στον ελεύθερο χρόνο. Εναλλακτικά, ο ένας σύντροφος μπορεί να επιλέξει να παραμείνει στην εργασία του χωρίς να επιθυμεί επαγγελματική ή ακαδημαϊκή εξέλιξη, ενώ ο άλλος σύντροφος προσπαθεί να επικεντρωθεί στην καριέρα του.

Είναι σύνηθες ο ένας σύντροφος να αγκαλιάζει τη συναισθηματική ανάπτυξη και ο άλλος να μην δίνει έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη.

Εν ολίγοις, ο καθένας τους αισθάνεται ότι βρίσκεται σε διαφορετικά επίπεδα συναισθηματικής, ψυχολογικής, κοινωνικής ή πνευματικής ανάπτυξης, γεγονός που μπορεί να προκαλεί ρήγματα στις σχέσεις τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button