Οικονομία

Mytilineos και Powerledger συνεργάζονται για την έξυπνη προμήθεια και παρακολούθηση της ενέργειας

Λειτουργίες παρακολούθησης και εντοπισμού προέλευσης της ενέργειας εισάγει στην Ελλάδα η Mytilineos Energy and Metals μέσω της Protergia, σε συνεργασία με την Powerledger.

Αναλυτικότερα, οι καταναλωτές της Mytilineos και της Protergia μπορούν πλέον να παρακολουθούν, να εντοπίζουν και να οπτικοποιούν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο την προέλευση της ενέργειάς τους, αλλά και να παρακολουθούν το ανθρακικό τους αποτύπωμα βήμα προς βήμα, μέσω της πλατφόρμας της Powerledger.

Ταυτόχρονα, μπορούν να διαχειριστούν την ενεργειακή τους κατανάλωση, μεταφέροντας τους μεγαλύτερους όγκους σε περιόδους υψηλότερης παροχής «πράσινης» ενέργειας ή επενδύοντας σε λύσεις αποθήκευσης.

Επιπλέον, η πλατφόρμα βοηθά τους πελάτες να λάβουν πιο έξυπνες αποφάσεις προμήθειας, όπως η υπογραφή Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA), που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο υβριδικού ενεργειακού χαρτοφυλακίου, το οποίο συμβαδίζει καλύτερα με τις ενεργειακές ανάγκες τους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες παρέχουν έξυπνες λύσεις, όπως η παρακολούθηση της «πράσινης» ενέργειας και η αναζήτηση βέλτιστων τιμών σε σημεία φόρτισης EV.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η σύμπραξη Mytilineos – Powerledger:

  • Επιτρέπει στους καταναλωτές να εντοπίζουν και να οπτικοποιούν την ενέργεια σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, με τη χρήση τεχνολογίας blockchain και τεχνητής νοημοσύνης.
  • Επιτρέπει στη Mytilineos να αποκτήσει μια βαθύτερη εικόνα της συμπεριφοράς, των προτιμήσεων και των μοτίβων ζήτησης ενέργειας των πελατών της, και δίνει μια «βαθμολογία ενέργειας χωρίς άνθρακα» για τον προσδιορισμό του ποσοστού της μετρούμενης καταναλισκόμενης ενέργειας που έχει παραχθεί χωρίς άνθρακα.
  • Επιτρέπει στη Mytilineos να παρακολουθεί το σύνολο του ενεργειακού της χαρτοφυλακίου, συμπεριλαμβανομένης της επιτόπιας παραγωγής, των PPA και των GO.
  • Επιτρέπει τη σφράγιση «χρόνου» και «τόπου» της παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, κάτι που καθιστά εφικτή την απρόσκοπτη μετάβαση σε ένα 24ωρο σύστημα ανανεώσιμης ενέργειας.

To άρθρο Mytilineos και Powerledger συνεργάζονται για την έξυπνη προμήθεια και παρακολούθηση της ενέργειας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button