Υγεία

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πανέτοιμος για το μεγάλο μας αγώνα

Αρκετές ημέρες πριν την εκκίνηση του εμβληματικού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τα μέλη του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού πέρασαν από ειδική εκπαίδευση προκειμένου να μπορούν να επέμβουν σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει κατά τη διάρκεια του μεγάλου μας αγώνα που μετράει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για 3η συνεχή χρονιά θα παράσχει εξ’ ολοκλήρου υγειονομική και διασωστική κάλυψη στο  ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Οι ασκήσεις ετοιμότητας των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. τελείωσαν και οι διασώστες είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 31/8 στην Πάτρα, κλιμάκιο εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών από το Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Πάτρας διοργάνωσε και εκτέλεσε με επιτυχία εκπαιδευτική άσκηση για τον απεγκλωβισμό οδηγού από αγωνιστικό αυτοκίνητο, ακινητοποίηση θύματος, καθώς και στη χρήση κοπτικών εργαλείων του Ε.Ε.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην άσκηση έλαβαν μέρος 30 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε αγωνιστικά οχήματα που παραχωρήθησαν στους εθελοντές για το σκοπό αυτό.

Αντίστοιχες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, μέχρι και σήμερα, λίγες ώρες πριν τη μεγάλη έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Αύριο Πέμπτη  7 Σεπτεμβρίου 2023, η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στις 19.05 το πρώτο πλήρωμα θα ξεκινήσει την Υπερειδική που θα γίνει στην Πλατεία Νερού στο Π.Φάληρο.

Τα ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών, από τα Τμήματα Αθήνας, Ελασσόνας, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κισσάμου, Κομοτηνής, Λάρισας, Ξάνθης, Πάτρας, Ρεθύμνου, Χαλκίδας και Χανιών θα βρίσκονται σε όλα τις περιοχές της Ελλάδος όπου θα διεξαχθεί το Εκο Ράλλυ Ακρόπολις, έχοντας στη διάθεσή τους υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό (κοπτικά μηχανήματα, διασωστικά σχοινιά κ.α.), προκειμένου να παρέμβουν σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει σε διαγωνιζόμενους η και θεατές.

 

Π.Χαλάτσης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button