ΓυναίκαΜόδα

Πώς το όνομα του μωρού σας αποκαλύπτει την προσωπικότητά σας

Για πολλούς γονείς η επιλογή του ονόματος για το παιδί τους είναι μια πολλή δύσκολη απόφαση, αφού πρόκειται για κάτι που θα το συνοδεύει σε ολόκληρη την ζωή του και μπορεί να επηρεάσει τόσο την προσωπικότητα του, όσο και τις σχέσεις του με τους άλλους.

Ωστόσο, επειδή αυτή η επιλογή γίνεται από τους γονείς, τις περισσότερες φορές εκφράζει και αποκαλύπτει την δική τους προσωπικότητα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Αν διαλέξατε ένα περίεργο όνομα για το μικρό σας, τότε μάλλον σας αρέσει να βρίσκεστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θέλετε το ίδιο και για το παιδί σας.
  • Αν επιλέξατε το όνομα του παππού ή της γιαγιάς, τότε είστε άνθρωποι, που τους αρέσει να ακολουθούν τις παραδόσεις. Επίσης, η απόφαση σας εκφράζει και το σεβασμό που νιώθετε για τους γονείς σας.
  • Πολλοί άνθρωποι δείχνουν τον εφευρετικό και διπλωματικό χαρακτήρα τους δίνοντας στο παιδί τους το όνομα του παππού ή της γιαγιάς, αλλά με κάποια μικρή παραλλαγή. Έτσι και οι παππούδες είναι ικανοποιημένοι και οι ίδιοι καταλήγουν σε ένα όνομα πιο πολύ της αρεσκείας τους.
  • Αν είστε βαθειά θρησκευόμενοι, τότε είναι πιθανόν να δώσατε στο κοριτσάκι σας το όνομα της Παναγίας ή το αγοράκι σας να πήρε το όνομα του από κάποιον άγιο στον οποίο το είχατε τάξει ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης.
  • Αν επιλέξατε ένα σπάνιο όνομα, τότε μπορεί να ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων με τα πολύ κοινά και συνηθισμένα ονόματα, π.χ. να είχατε πέντε ξαδερφάκια που είχαν ίδιο όνομα με το δικό σας και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θέλατε το ίδιο και για το παιδί σας.

Πηγή: mother.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button