ΓυναίκαΜόδα

Κίμων Κουρής: Ο δυνατός έρωτας με την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και η συνεργασία του με την εγγονή του Elvis Presley

Ο Κίμωνας Κουρής είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς και ενώ δεν ήταν από τα όνειρά του να ασχοληθεί με την υποκριτική, τα έχει καταφέρει πολύ καλά!

Δεν είχε όνειρο να παίξει εμβληματικούς ρόλους, ούτε να παραλάβει βραβεία καλύτερης ερμηνείας. Για την ακρίβεια, ο Κίμωνας Κουρής ασχολήθηκε με την υποκριτική από ανάγκη να ξεφύγει από τη σχολή που είχε περάσει. Η υποκριτική, όπως έχει τονίσει, τον ωθεί να ονειρευτεί μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, απεγκλωβισμένος από περιορισμούς.

Ο Κίμωνας Κουρής έχει βρεθεί δίπλα σε κορυφαίους δημιουργούς της χώρας και έχει καταφέρει να κατατάξει τον εαυτό του στους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Όλα αυτό όμως με σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Το κοινό τού έδωσε περισσότερη σημασία στη σειρά «Έξαψη», ενώ στα «Ψέματα» θεμελίωσε τη θέση του στην ελληνική μυθοπλασία. Για ακόμη μία σεζόν τον απολαμβάνει στον ρόλο του εισαγγελέα Μαυρίδη, στη σειρά του ΑΝΤΙ «Παγιδευμένοι».

Η καρμική συνάντηση της Ιωάννας και του Κίμωνα

Ο Κίμωνας Κουρής στη σειρά «Παγιδευμένοι» υποδύεται τον εισαγγελέα ενώ στην ίδια σειρά παίζει και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, η οποία υποδύεται μία νέα εισαγγελέα.

Φέτος οι δυο τους συνεργάζονται και  θεατρικά στο «Burn This».

Η πρώτη γνωριμία και η άγνωστη συνεργασία τους

Η γνωριμία τους κρατά εδώ και χρόνια, από την εποχή που φοιτούσαν και οι δύο στην σχολή του ΚΒΘΕ και μάλιστα είχαν συνεργαστεί και στην ταινία «Nexting». Eκεί όμως συμμετείχε μαζί τους και ο πρώην σύντροφός της, Πάνος Βλάχος. Πολλοί είναι εκείνοι που γνώρισαν τον Κίμωνα Κουρή μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1, «Παγιδευμένοι» ωστόσο, προηγουμένως έπαιξε στη σειρά «Έξαψη» και στα «Ψέματα».

Από την άλλη οι θεατρόφιλοι και οι φαν του κινηματογράφου, γνωρίζουν ήδη τον Κίμωνα μέσα από τους δεκάδες ρόλους του τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Μάλιστα, ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει να καυχιέται εκτός από τις επαγγελματικές επιτυχίες στην Ελλάδα και για τις διεθνείς του συνεργασίες. Συγκεκριμένα συμμετείχε πριν από λίγα χρόνια στην ταινία «Stoler by their father» όπου πρωταγωνίστρια ήταν η Sarah Drew, γνωστή από το Grey’s Anatomy.

Η συνεργασία του με την εγγονή του Elvis Presley σε διεθνή παραγωγή

Ο Κίμων Κουρής έχει συνεργαστεί με τη Riley Keough, την κόρη της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και εγγονή του Elvis, στη σειρά «Daisy, Jones &The Six» που προβλήθηκε στην Amazon.

Όταν ρωτήθηκε πώς ήταν η συνεργασία με την εγγονή του βασιλιά της rock n roll απάντησε: «Ήταν φοβερή! Γενικότερα, ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Μου έγινε μια πολύ ωραία πρόταση που βασιζόταν στην αληθινή ιστορία ενός συγκροτήματος όπου η τραγουδίστρια ερωτεύεται κι φεύγει για την Ύδρα. Θα γίνονταν γυρίσματα στο νησί και χρειάζονταν μεταξύ άλλων και Έλληνες ηθοποιούς. Έκανα casting, το ενέκριναν και η επόμενη φάση ήταν να κάνω μια live σύνδεση με τον σκηνοθέτη. Ήταν κάτι που δεν το είχα ξανά κάνει κι έπρεπε μέσα από το διαδίκτυο να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Πήρα το ρόλο, ήταν μια φοβερή εμπειρία και φυσικά γνώρισα από κοντά την εγγονή του Elvis. Ήταν πολύ ευχάριστη, πολύ cool – όσους μεγάλους ηθοποιούς έχω γνωρίσει είναι όλοι τους φοβερά προσγειωμένοι, ευγενικοί και δεν έχουν καμία ανάγκη να αποδείξουν τίποτα ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι».

Ο έρωτάς τους όλο και φουντώνει

Ο Κίμωνας Κουρής παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στην Real Life και μέσα σε όλα μίλησε με τα ομορφότερα λόγια για την σύντροφό του, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ενώ δεν έκρυψε τη επιθυμία του να δημιουργήσει οικογένεια.

«Μεγάλωσα σε μια πολύ όμορφη και ισορροπημένη οικογένεια με δύο εξαιρετικούς γονείς που υπήρξαν πάντα δίπλα μου και με έναν αδερφό που λατρεύω, εμπιστεύομαι και συμβουλεύομαι πάντα. Νομίζω ότι έχω πάρει πολύ σωστές αρχές από την οικογένειά μου και πιστεύω ότι μπορώ και εγώ να μεταφέρω όλα όσα πήρα από τους γονείς μου με τη σειρά μου στα δικά μου παιδιά.»

Για τη σύντροφό του, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, είπε: «Με την Ιωάννα, όπως έχω αναφέρει, γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια γνωριζόμαστε 20 χρόνια, οπότε είναι πολύ λογικό να αισθάνομαι μία ασφάλεια όταν παίζω μαζί της γιατί ξέρω ότι δεν θα με κρίνει. Υπάρχει μία συνεννόηση μεταξύ μας, μια άνεση που μου αρέσει πολύ. Την εμπιστεύομαι απόλυτα και ως συνεργάτιδα και ως άνθρωπο, για αυτό και πάντα ακούω τη γνώμη της.»

Λίγα λόγια για τον Κίμωνα Κουρή

Ο Κίμωνας Κουρής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ωστόσο λόγο της δουλειάς του πατέρα του, ο οποίος ήταν γιατρός μετακόμισαν στη συνέχεια στον Βόλο και ουσιαστικά μεγάλωσε εκεί. Ωστόσο στη Θεσσαλονίκη έχει αρκετούς συγγενείς και φίλους.

Επίσης έχει φιλική σχέση από την παιδική του ηλικία με τον Αποστόλη Τότσικα, ο οποίος κατάγεται κι εκείνος από τον Βολο. Έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με την πυγμαχία και έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή του πως ο Νικήτας Τσακίρογλου σε μία συνεργασία τους, τον συμβούλεψε να μην αλλάξει ποτέ τη…μύτη του.

«Δεν σου κρύβω ότι ήταν κάτι ξαφνικό. Δεν ήθελα ποτέ να γίνω ηθοποιός. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πολλοί ξέρουν από μικρά παιδιά ότι θέλουν να γίνουν ηθοποιοί. Εγώ δεν το είχα ποτέ αυτό. Βέβαια η πολύ παρέα με τον Αποστόλη Τότσικα, με τον οποίο είμαστε οικογενειακοί φίλοι… Ο Αποστόλης μου έλεγε πάντα να γίνουμε κασκαντέρ ή ηθοποιοί. Εκείνος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και μπήκε στο Εθνικό και μου έλεγε συνέχεια να δώσω εξετάσεις… Στις Σέρρες που ήμουν, για να πάω στο σπίτι ενός φίλου πέρναγα από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, ήταν κάπως σαν το… “Είδα φως και μπήκα”. Είδα ότι γινόντουσαν σεμινάρια και έτσι ξεκίνησαν όλα» είχε εξομολογηθεί ο Κίμωνας Κουρής στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Επίσης έχει ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ. Ο σκύλος του ακούει στο όνομα Μπρούνο και λατρεύει να κάνει μαζί του ατελείωτες βόλτες.

Η πρόταση για τηλεπαιχνίδι που αρνήθηκε

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε πως του έχουν κάνει πρόταση για να παρουσιάσει τηλεπαιχνίδι.

«Μου έχει γίνει πρόταση για τηλεπαιχνίδι, αλλά δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου σε κάτι τέτοιο -ποτέ μην λες ποτέ. Προς το παρόν, δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω» έχει πει ο ίδιος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την καθημερινότητά του

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button