Πολιτική

Διευκρινίσεις Κασσελάκης για τις δαπάνες ΑΕΠ για Υγεία: Εννοώ 5% παραπάνω από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις στα όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχετικά με τις δαπάνες του ΑΕΠ για τη δημόσια Υγεία έδωσε 

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Facebook κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη  και την Νέα Αριστερά ότι προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή του για την Υγεία. 

Σύμφωνα με όσα γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν είπε ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% παραπάνω από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα.

Συμπληρώνει επίσης ότι η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι δραματική και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. 

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης:

«Την ώρα που η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα κάνει την ανατριχιαστική δήλωση «τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί», οι άσπονδοι συνέταιροι Άδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία.
Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα.
Μιλάω ρητά για ΕΠΕΝΔΥΣΗ, όχι ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σημερινού ποσοστού.
Αυτό καλύπτεται εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο… ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων!
Ποιοι τρομάζουν με αυτήν τη δήλωση;
Ο κ. Γεωργιάδης, μη χάσει την μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων;
Αυτοί που θέλουν ασθενείς να πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού;
Είμαι στο Αιγαίο, πηγαίνω από νησί σε νησί, όπως δεν έκανε ποτέ κανένας πολιτικός, και βλέπω την απελπισία των νησιωτών μας για την έλλειψη ιατρικής φροντίδας.
Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας. Η κατάσταση στο ΕΣΥ έχει γίνει δραματική.
Μόνο με γενναία χρηματοδότηση και πραγματική επένδυση στην Υγεία θα επιτευχθούν:
-Ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού των νοσοκομείων, που καταρρέουν, καθώς και ανέγερση νέων νοσοκομείων στη χώρα.
-Πλήρης ανάπτυξη αυτόνομων τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
-Πλήρως λειτουργικά τριτοβάθμια νοσοκομεία σε όλες τις Περιφέρειες τις χώρας με στελέχωση όλων των κλινικών, ώστε να μην χρειάζεται να διακομίζονται τα βαριά περιστατικά στην Αθηνα.
-Ειδικά για το Αιγαίο, λόγω της γεωγραφίας του, πλήρης λειτουργία Τριτοβάθμιων Νοσοκομείων σε Ρόδο, Σύρο και Λέσβο ώστε να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των νησιωτών.
-Ολοκληρωμένο δίκτυο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, μία ασπίδα υγείας πάνω από τον εναέριο χώρο όλης της Ελλάδας.
-Πλήρωση όλων των κενών θέσεων και γενναίες μισθολογικές αυξήσεις σε όλο το υγειονομικό προσωπικό ώστε να πλησιάσουμε στο μ.ο. της ΕΕ / μισθολογικά και στεγαστικά κίνητρα για την εργασία γιατρών σε νησιωτικές και άγονες περιοχές.
Σε όλη τη χώρα, έχουμε ένα ΕΣΥ σε πλήρη αποσύνθεση.
Δε θέλουμε αυτήν την Ελλάδα και δε θα την επιτρέψουμε.
Η πρότασή μας θα σημάνει μία επανάσταση στον χώρο της Υγείας.
Ας το πάρουν απόφαση αυτοί που συνήθισαν έναν λαό στα λίγα.
Θέλουμε μια καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε φιλοξενηθεί σε εκπομπή του Open το πρωί της Τετάρτης (24.04.2024) και όταν ρωτήθηκε σε πόσο ποσοστό του ΑΕΠ θα είναι οι δαπάνες για την Υγεία απάντησε: «Το ποσοστό του ΑΕΠ πρέπει να το μετράς και δυναμικά. Δεν είναι μόνο ότι επενδύεις στην υγεία και μετά οι μισθοί αυτοί δεν ανακυκλώνονται στην οικονομία». Αναφερόμενος στο ποσοστό είπε: «Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ η επένδυση στην υγεία».

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δαπάνες για την υγεία απάντησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

To άρθρο Διευκρινίσεις Κασσελάκης για τις δαπάνες ΑΕΠ για Υγεία: Εννοώ 5% παραπάνω από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button