Πολιτική

Βραζιλία: Η απόφαση του δικαστηρίου είναι να οδηγηθεί άμεσα στην φυλακή ο Ρομπίνιο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ρομπίνιο. Το δικαστήριο της Βραζιλίας αποφάσισε ότι ο πρώην άσος της Μίλαν και της «Σελεσάο» θα πρέπει να εκτίσει την ποινή των 9 ετών που του έχει επιβληθεί για βιασμό, όταν βρισκόταν στην Ιταλία, σε φυλακή της χώρας με άμεση ισχύ.

Η πλειοψηφία δικαστών βραζιλιάνικου δικαστηρίου, αποφάσισε να υποστηρίξει την καταδίκη του Ρομπίνιο για βιασμό από τα ιταλικά δικαστήρια, ζητώντας να εκτίσει ο άλλοτε διεθνής με τη «σελεσάο» ποδοσφαιριστής την ποινή του σε φυλακές της Βραζιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (STJ) της Βραζιλίας με πλειοψηφία 9-2 αποφάσισε πως Ρομπίνιο πρέπει να εκτίσει στη Βραζιλία την ποινή 9 ετών που του επιβλήθηκε μετά την καταδίκη του στην Ιταλία, για βιασμό.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης, επικράτησε η θέση του εισηγητή Φρανσίσκο Φαλκάο, ο οποίος έκρινε ότι δεν υπάρχει «συνταγματικό ή νομικό κώλυμα» για την εκτέλεση της λεγόμενης επικύρωσης της ποινής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο ειδικό δικαστήριο, που συγκροτείται από τους 15 παλαιότερους δικαστές του STJ. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης (20/3), συμμετείχαν 12 από τους δικαστές. Ο αντιπρόεδρος, Ογκ Φερνάντες προήδρευσε της συνόδου, γνωστοποιώντας πως θα ψήφιζε μόνο σε περίπτωση ισοψηφίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε εντέλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικαστές δεν ανέλυσαν την ουσία της υπόθεσης, αν δηλαδή ο Ρομπίνιο διέπραξε τον βιασμό ή όχι. Αυτό που κρίθηκε είναι αν η απόφαση του ιταλικού δικαστηρίου ακολούθησε ορισμένα κριτήρια και πρέπει ο άλλοτε διεθνής Βραζιλιάνος άσος, να εκτίσει την ποινή φυλάκισης 9 ετών στη Βραζιλία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button