Οικονομία

Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον Σάκη Κεχαγιόγλου

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου, παρέθεσε τον Δεκαπενταύγουστο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Τραπεζούντος, δείπνο προς τιμήν της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου. Το δείπνο, ο γνωστός δικηγόρος, παρέθεσε εις μνήμην των εκ Τραπεζούντος καταγομένων, του εκ μητρός παππού του Ιωάννου Τσαούση, του αδερφού αυτού, μακαριστού Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου (1945-1965) κυρού Αγαθαγγέλου Τσαούση και του θείου του Ιακώβου Ι. Τσαούση, γενικού επιθεωρητού Μέσης Εκπαιδεύσεως.

Στο δείπνο παρεκάθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος και ο Αρχιγραμματέας της Εκκλησίας της Κύπρου π. Γεώργιος Χριστοδούλου. Παρευρέθησαν επίσης η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου. Παρέστησαν ακόμη Άρχοντες Οφφικιάλιοι του Πατριαρχείου, καθώς και διακεκριμένοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη για την παράθεση του δείπνου, του παρέδωσε αντίγραφο της εναισίμου διατριβής που εκπόνησε το 1919 στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο αδερφός του παππού του, Μητροπολίτης κυρός Αγαθάγγελος Τσαούσης, με τίτλο « Η Ελληνική Εκκλησία από του 1821-1852» ως σπουδαστής και διάκονος τότε, την οποία ο Παναγιώτατος ανεζήτησε και ανέσυρε από τα αρχεία της Σχολής . Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε στον Παναγιώτατο τη συγκίνησή του και τις ευχαριστίες του για την έκπληξη που του επεφύλαξε και ανέφερε ότι είναι ευγνώμων που ο Πατριάρχης μνημόνευσε κατά τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τους προγόνους του, των οποίων τα ονόματα ακούστηκαν έναν αιώνα μετά στον τόπο στον οποίο γεννήθηκαν.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στο Όρος Μελά, ο κ. Κεχαγιόγλου παρουσίασε στον Παναγιώτατο τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Τραπεζούντας (Trabzonspor) και μέλη της Εθνικής Ελλάδος, Αναστάσιο Μπακασέτα και Δημήτρη Κουρμπέλη, οι οποίοι έλαβαν την ευλογία και τις ευχές του Πατριάρχη καθώς και αναμνηστικά δώρα και εικόνες.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε ότι ο σημερινός λαμπρός εορτασμός φέρνει στη μνήμη μια φράση γνωστού λογοτέχνη που έγραψε: « Ο Πατριάρχης είναι ο πνευματικός πατέρας όλων των Ελλήνων, ο φύλακας της πίστης και της εθνικής μας ταυτότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button