Υγεία

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων» – «5,5 χρόνια τώρα ζητάμε το αυτονότητο»

Στο Εφετείο συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη (18/1) μετά από την πολύμηνη αναβολή της δίκης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Στο βήμα ανέβηκε η μητέρα, αλλά και ο αδελφός του ζητώντας από τους δικαστές «Δικαιοσύνη» και «Τιμωρία στους ενόχους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου είπε: «Ο Ζακ ήταν ένα μαχητής της ζωής και ένας άνθρωπος που έδινε αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σεβόμασταν τις επιλογές του. Στην αντίληψη μου δεν είχε πέσει ποτέ κάποιο πρόβλημα με ουσίες. Ζητάμε δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων, οι κατηγορούμενοι είναι άνθρωποι βίαιοι και αντικοινωνικοί, έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν μετανοήσει για το έγκλημα».

Από την πλευρά του, ο αδελφός του άτυχου άνδρα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν ήρθα από το εξωτερικό προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε όμως κανένας δεν ήθελε να μου πει την αλήθεια. Ο Ζακ ήταν ένας ενεργός άνθρωπος. Είχε δεχτεί πολλές ομοφοβικές επιθέσεις στο παρελθόν, επομένως τον έπιανε μια ανησυχία όταν ένιωθε ότι το κλίμα ήταν εχθρικό. Ο Ζακ δεν είχε θέμα με τα ναρκωτικά, ούτε θέματα ψυχικής υγείας. Επίσης δεν είχε ούτε ποινικό παρελθόν. Οι κατηγορούμενοι ποτέ δε μετανόησαν και αυτή τη στιγμή νιώθω ότι είναι ατιμώρητοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button