Οικονομία

Ζαχαράκη: Ενισχύουμε το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

20 νέοι Δήμοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων εκ των οποίων οι μισοί είναι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μέσω του ΟΠΕΚΑ, επεκτείνοντας έτσι τον αριθμό των γευμάτων που διατίθενται σε δήμους με αυξημένες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, θα εξασφαλισθούν καθημερινά από το υπουργείο Οικογένειας μέσω του ΟΠΕΚΑ ποσό 344.998.674,00€ για την παροχή των σχολικών γευμάτων σε 231.062 μαθητές από 217.267, που στηρίζει σήμερα το πρόγραμμα.

Οι δήμοι της χώρας στους οποίους υλοποιείται το πρόγραμμα αυξάνονται από 133 σε 153.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Διευρύνουμε το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Γνωρίζουμε ότι εκεί ειδικά οι ανάγκες των οικογενειών παραμένουν πολύ μεγάλες.

Κάθε μέρα περισσότερα από 231 χιλιάδες παιδιά δημοτικού σε συνολικά 153 δήμους της χώρας, βρίσκουν στο σχολείο τους ζεστό, ποιοτικό και θρεπτικό φαγητό. Πιστεύουμε πολύ στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων καθώς εκτός των άλλων, βοηθάει τα παιδιά να αποκτούν από μικρή ηλικία, υγιεινές συνήθειες στο φαγητό»

Ποιοι είναι οι 20 Δήμοι που προστίθενται στο πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα, μετά από αυστηρή ιεράρχηση αναγκών στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων προστέθηκαν στην περιοχή της Θεσσαλίας οι δήμοι Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Αγιάς, Κιλελέρ, Τεμπών, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Μουζακίου και Πύλης.

Παράλληλα, αυξάνεται ο αριθμός των γευμάτων που παρέχονται σε σχολεία των δήμων Βόλου, Λάρισας, Τρικκαίων, Καρδίτσας, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Τυρνάβου και Σοφάδων.

Συνολικά στα σχολεία της Θεσσαλίας θα παρέχεται ζεστό μεσημεριανό γεύμα σε 19.081 μαθητές. Μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα μετείχαν 12.179 μαθητές.

Επιπλέον 10 Δήμοι προστέθηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα οι Δήμοι Σπάρτης, Λεβαδέων, Πρεβέζης, Πηνειού (Ηλείας), Σικυωνίων, Σιντικής, Μεσσήνης, Ζαχάρως, Καλαμαριάς και Ηλιουπόλεως.Για την ένταξη των συγκεκριμένων 10 Δήμων στο πρόγραμμα ελήφθη υπόψη πολυκριτηριακή* μελέτη ιεράρχησης

Σημαντικά θα αυξηθεί ο αριθμός των σχολικών γευμάτων σε μεγάλους δήμους που παρουσιάζουν αυξημένη απορρόφηση του προγράμματος. Όπως οι δήμοι, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Πειραιά, Ηρακλείου, Καστοριάς-Ορεστικού-Νεστορίου κ.α.

Στο Δήμο Αθηναίων περισσότερες μερίδες θα διατίθενται στα σχολεία του 1ου, 5ου, 6ου και 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Τα κριτήρια ένταξης των νέων δήμων στο πρόγραμμα ήταν:

  • O αριθμός παιδιών ηλικίας από 5-11 ετών που ανήκουν σε οικογένειες με εισόδημα (0-6.000 €).
  • Ο αριθμός ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) με παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.
  • Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ΔΥΠΑ ηλικίας 25-45 ετών με παιδιά.
  • Ο Δυναμισμός Μισθωτής Απασχόλησης.
  • Οι Αποδοχές (Διάμεσος) μισθωτής απασχόλησης.
  • Ο αριθμός γυναικών (με μισθωτή απασχόληση) προς συνολικό αριθμό μισθωτών απασχολούμενων.
  • Η Παιδική Φτώχεια.

To άρθρο Ζαχαράκη: Ενισχύουμε το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button