Τεχνολογία

Στο Φεστιβάλ των Καννών ο σκηνοθέτης Κωστής Χαραμουντάνης, με μία ταινία για την ενηλικίωση

Στο ACID, το παράλληλο τμήμα του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που προωθεί το ανεξάρτητο σινεμά, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Κωστή Χαραμουντάνη, «Κιούκα Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού».

Ο 30χρονος αυτοδίδακτος σκηνοθέτης που πάει στις Κάννες έχει αρκετές φορές διακριθεί για τις μικρού μήκους ταινίες του («Το Μάτι και το Φρύδι» το 2016, «Το Τέρας Κοιμάται» το 2017, «Κιόκου Πριν Έρθει το Καλοκαίρι» το 2018, «Ο Σκύλος του Χαμομήλι» το 2019, «Ανθολόγιο μιας Πεταλούδας» το 2020).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ταινία για την ενηλικίωση στις Κάννες

Το «Κιούκα Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού» αποτελεί άτυπη συνέχεια της μικρού μήκους «Κιόκου Πριν Έρθει το Καλοκαίρι» (2018) και είναι μια ιστορία για την ενηλικίωση.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, μία τριμελής οικογένεια – ο πατέρας και τα δυο δίδυμα έφηβα παιδιά του- ταξιδεύουν με το ιστιοπλοϊκό τους στον Πόρο για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η ανεμελιά του καλοκαιριού διακόπτεται, όταν ανάμεσα σε βουτιές, ηλιοθεραπείες και νέους φίλους, τα παιδιά θα γνωρίσουν χωρίς να το ξέρουν την μητέρα τους, που τους είχε εγκαταλείψει όταν ήταν μωρά. Αυτή η τυχαία συνάντηση θα φέρει στην επιφάνεια θαμμένα συναισθήματα οργής και εγκατάλειψης, και αυτές οι διακοπές θα μεταμορφωθούν σ’ ένα καλοκαίρι ενηλικίωσης για όλους.

Στην παραγωγή βρίσκεται η Δανάη Σπαθάρα της Heretic και πρωταγωνιστούν οι Συμεών Τσακίρης, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Έλσα Λεκάκου, Έλενα Τοπαλίδου, Αφροδίτη Καποκάκη και Στάθης Αποστόλου. Όσο για το ACID, το τμήμα όπου προβάλλεται η ταινία, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Διανομέων Ανεξάρτητου Κινηματογράφου, η οποία είναι αφιερωμένη στην προώθηση και ανάδειξη νέων κινηματογραφικών φωνών από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου 2024 και περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που συγκεντρώνει μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου όπως τους Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Τζορτζ Μίλερ, ‘Αντρεα ‘Αρνολντ, Γιώργο Λάνθιμο και Πολ Σρέιντερ. Την αυλαία του φεστιβάλ φέτος, θ’ ανοίξει η σουρεαλιστική κομεντί «The Second Act» του Κεντέν Ντουπιέ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button