ΓυναίκαΟμορφιά

Γνωρίζατε ότι η «περίσφιξη τρίχας» είναι ένας πολύ επικίνδυνος τραυματισμός για τα μωρά;

Ένας αρκετά ασυνήθιστος, αλλά πολύ επικίνδυνος τραυματισμός για τα μωρά και τα μικρά παιδιά είναι η λεγόμενη «περίσφιξη τρίχας». Εσείς το γνωρίζετε;

Αν το μωράκι σας αρχίσει να κλαίει έντονα, ενώ είναι ταϊσμένο, αλλαγμένο και γενικά καλοδιάθετο, θα πρέπει να του βγάλετε τις κάλτσες και να εξετάσετε τα ποδαράκια του, καθώς υπάρχει η πιθανότητα μια τρίχα, συνήθως από τα μαλλιά της μαμάς ή μια λεπτή κλωστούλα από τα ρούχα του να έχει τυλιχτεί γύρω από ένα δάχτυλο του.

Το φαινόμενο αυτό, που στα αγγλικά ονομάζεται «hair tourniquet», αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και την απώλεια του δαχτύλου του μωρού, καθώς η σφιχτά τυλιγμένη τρίχα σταματά την ροή του αίματος.

Συνήθως οι γονείς, μόλις το αντιληφθούν, καταφέρνουν να αφαιρέσουν την τρίχα, όμως αν έχει τυλιχτεί πολύ σφιχτά και έχει εισχωρήσει μέσα στο δέρμα ή έχει φτάσει μέχρι το οστό, τότε το παιδί πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και απαιτείται τοπική αναισθησία για την αφαίρεση της.

Εκτός από τα δάχτυλα των ποδιών η περίσφιξη μπορεί να συμβεί επίσης και στα δάκτυλα των χεριών, αλλά και στα γεννητικά όργανα του μωρού.

Πηγή: mother.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button