Πολιτική

Κασσελάκης σε Τσίπρα: «Αλέξη, έλα πάνω»! Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές

Τα 42 ονόματα που περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές παρουσιάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής (19/4/24), στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»….

Εκτός από τους 35 που είχαν ήδη ανακοινωθεί, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές που παρουσιάστηκε στον Ελληνικό Κόσμο, περιλαμβάνει τους νυν ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά αλλά και πέντε ακόμα υποψηφίους οι οποίοι είναι της επιλογής του Στέφανου Κασσελάκη.

Μιλώντας για το ψηφοδέλτιο, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε, ότι είναι «το ψηφοδέλτιο της προοδευτικής αριστείας, απέναντι στο ψηφοδέλτιο που χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά. Ναι ναι, σαν τον Γιώργο Αυτιά…».

Για τον Δημήτρη Παπανώτα που έμεινε εκτός

«Αν υπάρξει απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, το σεβασμό στην ισότητα… Θα υπάρχει μηδενική ανοχή. Και το είδατε ήδη αυτό» είπε με νόημα ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στην περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα.

«Είδα να μου φορτώνονται φράσεις που ποτέ δε χρησιμοποίησα» είπε, μιλώντας για το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για την βάπτισή του, ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Διαστρεβλώστε, βαρέστε χτυπήστε! Έχω μέσα μου αντοχές! Δε θα καταφέρετε να με τσακίσετε. Δε θα καταφέρετε να μας τσακίσετε!» είπε σε έντονο ύφος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Σύγχρονη προοδευτική πολιτική σημαίνει να μπορείς να μιλήσεις στην κάθε γενιά ανάλογα με τις ανάγκες της. Αυτοί είμαστε εμείς. Και για αυτό θα πάμε πολύ μακριά».

Επίθεση στην κυβέρνηση

«Απέναντί μας, ένα καθεστώς που παίζει με τη λάσπη, μοντάρει, μπαζώνει, παρακολουθεί, προπαγανδίζει, εξαπατά.
Μία κυβέρνηση γεμάτη αρνητικές πρωτιές. Κι αφού πάμε σε ευρωπαϊκές εκλογές: Δεν μπορεί άλλο αυτή η χώρα να συνδυάζει έμμεσους φόρους Σουηδίας με κοινωνικές παροχές τριτοκοσμικού κράτους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν μπορεί άλλο αυτή η χώρα να συνδυάζει τιμές τροφίμων Γαλλίας, ενοίκια Γερμανίας και μισθούς Βουλγαρίας.
Δε βγαίνει η εξίσωση.
Βγαίνει για τις τράπεζες και τα ολιγοπώλια στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αλλά δε βγαίνει η εξίσωση για τον οικογενειάρχη που βάζει μπροστά του ένα χαρτί, τραβάει μία κάθετη γραμμή και υπολογίζει έσοδα – έξοδα κάθε μήνα.
Δε βγαίνει για έναν νέα, μία νέα, που ούτε καν μπορεί να φανταστεί πώς θα αρχίσει οικογένεια.
Δε βγαίνει για έναν παππού, μια γιαγιά που δούλεψαν μια ζωή για να παίρνουν συντάξεις πείνας. Δε βγαίνει»!

«Θέλουμε καλύτερη ζωή, προτείνουμε μια καλύτερη ζωή. Μία καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σήμερα είναι η δική σας μέρα! Γεια σου Αλέξη»! είπε ξεκινώντας την παρουσίαση ο Στέφανος Κασσελάκης, χαιρετώντας από τη σκηνή τον Αλέξη Τσίπρα που είναι παρών στην εκδήλωση. Στη συνέχεια, μετά την ομιλία του, ο Στέφανος Κασσελάκης κάθισε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων για την Ευρωβουλή, με τον καθένα από εκείνους να λέει λίγα λόγια για τον εαυτό του, με τον ηθοποιό Μάριο Αθανασίου να ανεβαίνει πρώτος στη σκηνή της παρουσίασης.

Ο Κώστας Αρβανίτης είπε: «Εμείς είμαστε Ευρώπη. Αυτοί είναι μεσαίωνας… Εμείς ανοίξαμε την πόρτα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Η Έλενα Κουντουρά είπε: «Αγωνίστηκα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αγωνίστηκα για εσάς… Διακρίθηκα στους 20 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε ξανά. Πάμε γερά! Δυνατά!».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής περιέγραψε πώς έχασε το φως του και έναν φίλο του, όταν ήταν παιδί από μια έκρηξη χειροβομβίδας. Μίλησε για τη ζωή του και τα πράγματα που κατάφερε να πετύχει. «Ο άνθρωπος αυτός είναι μπροστά σας. Καλούμαστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια Ευρώπη που εμείς ονειρευόμαστε» είπε μεταξύ άλλων.

«Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή κατακτιούνται από εκείνους που απαιτούν και διεκδικούν! Μόνο τότε ορίζεις τη ζωή σου» είπε ο κύριος Κουρουμπλής!

Η Σοφία Μπεκατώρου είπε: «Μαζί καλούμαστε στις 9 Ιουνίου να κινητοποιήσουμε τους πολίτες… Δεσμεύομαι να στηρίξω την ομάδα μας και τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη με στόχο την ισχυρότερη αντιπροσωπεία, είτε αυτή συμπεριλαμβάνει εμένα είτε όχι. Πάνω απ΄όλα σημασία έχει η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πανόπουλος είπε: «Οφείλω να αναφερθώ στη γενιά μου, που έχει το πιο ειλικρινές χαμόγελο. Σήμερα έρχομαι για να σας πω ότι δε το βάλαμε ποτέ κάτω παρά το γεγονός ότι μεγαλώσαμε μέσα στην κρίση. Απευθυνόμαστε στους Ευρωπαίους Έλληνες γιατί η Ευρώπη χρειάζεται τις προτάσεις μας… Αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να υπερνικήσουμε τις προκλήσεις. Ας είναι αυτή, η αρχή για κάτι καλύτερο».

Ο Νάσος Παπαργυρόπουλος είπε: «Είμαι νέος άνθρωπος και επαγγελματίας. Στέκομαι μπροστά σας γιατί δέχθηκα την πρόταση του Στέφανου για ένα κόμμα ανοιχτό στους πολίτες. Επέλεξα να αγωνιστώ. Είναι μεγάλη πρόκληση να μπορώ να βάλω το δικό μου λιθαράκι για πιο αισιόδοξο μέλλον». «Η σκέψη μας πρέπει να είναι στην Ευρώπη γιατί εκεί δίνεται η μάχη για ένα καλύτερο αύριο».

Νίκος Παππάς: Για μία Ευρώπη της αλληλεγγύης ρε γ@μώτο

Μετά τον Νάσο Παπαργυρόπουλο ανέβηκε στη σκηνή καταχειροκροτούμενος ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είπε αστειευόμενος: «Βάλατε τον Παπαργυρόπουλο πριν από μένα και ούτε γκόμενος δε μπορώ να το παίξω σήμερα».

«Είμαι πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, μιας και είναι ο Αλέξης εδώ θα πω τον Παναθηναϊκό που έπαιξα 10 χρόνια. Εκπλήρωσα τα όνειρά μου στον αθλητισμό και μπαίνω στον στίβο της πολιτικής» είπε ο Νίκος Παππάς.

«Θέλω να παλέψω για μια Ελλάδα, μία Ευρώπη της αλληλεγγύης ρε γ@μώτο» τόνισε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να με κάνει δήμαρχο της Αθήνας. Στη συνέχεια είδαι στον Στέφανο έναν άνθρωπο που θέλει να τα αλλάξει όλα. Πιστεύω σε αυτόν».

«Θα δώσω τον αγώνα τον ιδεών μου με αξιοπρέπεια» κατέληξε.

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, δέχθηκε και εκείνος θερμό χειροκρότημα. Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Μέλος σωματείου ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις, είπε μεταξύ άλλων:

«Οι εποχές έχουν αλλάξει. Όχι όμως προς το καλύτερο. Ούτε η Δημοκρατία αλλά ούτε η ειρήνη είναι δεδομένες για το άμεσο μέλλον της Ευρώπης. Ευχαριστώ τον Στέφανο Κασσελάκη. Θέλω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στον αγώνα που θα φέρει την πολυπόθητη αλλαγή στην Ελλάδα και θα συμβάλει να γίνουν αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε.

Ο Νικόλας Φαραντούρης είπε: «Έχουμε εδώ ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Το όραμα για μια συλλογική προσπάθεια. Για μια Ευρώπη αλληλεγγύης. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή την Ευρώπη μαζί θα την καταφέρουμε. Το βασικό είναι να είσαι αποφασισμένος και είμαστε όλοι περισσότεροι από ποτέ»!

«Αλέξη έλα πάνω»!

Στο τέλος όλοι οι υποψήφιοι ανέβηκαν στη σκηνή, μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη «για μία οικογενειακή φωτογραφία». «Καλά τα πήγαμε» σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους σήμερα, σας ευχαριστώ πολύ»

«Για τόσους αναρωτιούνται γιατί αρνούμαστε συνεργασίες. Τα δημοκρατικά μέτωπα χτίζονται στην κοινωνία από τη βάση με ανοιχτές διαδικασίες. Το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα εμπιστεύτηκε την κοινωνία και τη βάση της, καμία σχέση με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η καρδιά μου είναι διαιρεμένη δια 42 στο ψηφοδέλτιο. Είστε όλες και όλοι επιλογές του κόσμου, του ΣΥΡΙΖΑ και σύντομα και της Ελλάδας. Όπως εγώ υπήρξα επιλογή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πριν από αυτό υπήρξα επιλογή ενός ανθρώπου σε ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Αλέξη έλα πάνω!» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

To άρθρο Κασσελάκης σε Τσίπρα: «Αλέξη, έλα πάνω»! Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button