lifestyle

Γιώργος Νταλάρας: Άνθρωποι της μουσικής διαφημίζουν μπιφτέκια και λουκάνικα – «Είναι ντροπή σου αδερφέ»

«Η καλή φωνή είναι πάντα καλή φωνή. Δεν έχει το ίδιο στίγμα ο Καζαντζίδης και ο Μπιθικώτσης, με το στίγμα που θα αφήσει ο Ρέμος», είπε ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του.

Μιλώντας στο MEGA, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στην οικογένειά του, τη μουσική, την τραπ, τους συναδέλφους του αλλά και… τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Προσπάθησα από μικρός να καταλάβω ποιος είμαι. Ήταν παράδοξο ένα παιδί 16 ετών να κάνει δίσκους. Θυμάμαι τη δασκάλα μου να μου λέει “Γιωργάκη κάτσε εσύ και λέγε το τραγούδι να το ακούν οι άλλοι”. Μικρός ντρεπόμουν, δεν εκτιμούσα καθόλου τη φωνή μου. Μου φαινόταν περίεργο, μικρός όταν με άκουγαν οι άλλοι να τραγουδάω και έλεγαν ότι είναι ωραίο. Όταν ήμουν 12 – 13 ετών είχα φτιάξει στο μυαλό μου μια ‘αποθήκη’ με εκατοντάδες των εκατοντάδων τραγούδια», είπε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Δυσκολεύτηκα με όλους τους ρόλους της ζωής μου»

«Στην κόρη μου, τη Γεωργιάννα, προσπαθούσα να πω ότι τα πράγματα δεν είναι μόνο στημένα έτσι όπως τα βρίσκουμε. Για να ελευθερωθεί κάποιος, της έλεγα πως πρέπει να κάνει συμφωνητικό με την γνώση. Χωρίς την γνώση και την μελέτη δε γίνεται τίποτα. Δυσκολεύτηκα με όλους τους ρόλους της ζωής μου και του μπαμπά και του συζύγου και του παππού και του τραγουδιστή, όλα είναι δύσκολα. Στη σύζυγό μου Άννα οφείλω πάρα πολλά, είμαστε πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες. Είμαι ένα παιδί που μεγάλωσα στους δρόμους είναι σχολείο. Μετά τα 15, όταν τα άλλα παιδιά άρχισαν να φουμάρουν και να πίνουν, εγώ διαχώρισα τη θέση μου».

Για την τραπ μουσική, ο Γιώργος Νταλάρας σχολίασε: «Το θέμα ότι η τραπ πουλάει αυτήν τη νοοτροπία, είναι σοβαρό. Γιατί ένα μέρος των παιδιών αυτών αντιμετωπίζει την κοινωνία με τέτοια απέχθεια και την φτύνει στα μούτρα; Κάποιον λόγο θα έχει. Τι σημαίνει αυτό ότι δικαιολογείται αυτή η κακή στιχουργική και αυτή η απαράδεκτη στάση; Όχι. Η μόδα παίζει ρόλο».

Ο Γιώργος Νταλάρας μιλώντας για την Χαρούλα Αλεξίου είπε: «Η Χαρούλα μού λείπει πολύ. Δεν είναι μόνο συνεργάτης και αδερφή μου, είναι όλα αυτά επί 12. Δεν είναι από τους ανθρώπους που τα παρατάνε. Μπορεί να την ‘άφησε’ η φωνή της όπως λέει, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό. Της λείπει εκείνης. Εμάς δε μας λείπει η φωνή της Χαρούλας γιατί την ξέρουμε. Η φωνή της είναι πάνω από τη χώρα».

«Δεν έχει το ίδιο στίγμα ο Καζαντζίδης και ο Μπιθικώτσης, με το στίγμα που θα αφήσει ο Ρέμος»

Ο Γιώργος Νταλάρας είπε: «Δε φοβάμαι την στιγμή που δε θα θέλω να τραγουδήσω άλλο. Έχω τραγουδήσει πολύ, το έχω παρακάνει. Συγγνώμη που το πήρα τόσο σοβαρά, αλλά είναι δικό σας και δικό μου, δεν μπορεί κανείς να μου το πάρει. Η καλή φωνή είναι πάντα καλή φωνή. Δεν έχει το ίδιο στίγμα ο Καζαντζίδης και ο Μπιθικώτσης, με το στίγμα που θα αφήσει ο Ρέμος. Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στον χώρο της μουσικής που εκμεταλλεύονται την σχέση τους και κάνουν διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα. Δεν είναι καλό αυτό, είναι ντροπή, είναι στα όρια του καραγκοζιλικιου».

Ο Γιώργος Νταλάρας μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη τόνισε: «Είναι θέμα χρόνου να φανεί αν πάμε σε ένωση της κεντροαριστεράς. Προσπαθούμε να κρίνουμε έναν πολιτικό, ο οποίος ακόμα δεν έχει ούτε 10 μέρες. Εγώ δε θα ασχολούμουν με την πολιτική, ασχολούμαι όπως ξέρετε. Αν θα ήθελα, θα έπρεπε να θυσιάσω τη μουσική και να πάω στο πανεπιστήμιο. Πολλοί λένε “κοιτάξτε, αυτός είναι ενοχικός”. Είμαι ενοχικός και αυτό η γενιά μου το έλεγε φιλότιμο».

 

To άρθρο Γιώργος Νταλάρας: Άνθρωποι της μουσικής διαφημίζουν μπιφτέκια και λουκάνικα – «Είναι ντροπή σου αδερφέ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button