Υγεία

Για μεροληψία κατηγορούν τα τουρκικά ΜΜΕ την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο

Ευρεία δημοσιότητα δίνουν οι σημερινές (20/8) εφημερίδες στην Τουρκία στις εξελίξεις στην Πύλα, αναπαράγοντας κυρίως τις θέσεις που εκφράστηκαν από την Τουρκία και τους Τ/Κ τα προηγούμενα 24ωρα. Όλα τα δημοσιεύματα, κυρίως του φιλοκυβερνητικού Τύπου στοχοποιούν την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ, την οποία κατηγορούν για μεροληψία υπέρ των Ε/Κ, ενώ αρκετά ανασύρουν παλαιά γεγονότα για τον ρόλο της Ειρηνευτικής Δύναμης, που φτάνουν μέχρι τις διακοινοτικές συγκρούσεις το 1963-64.

Η φιλοκυβερνητική Hurriyet αναφέρει ότι τα έργα κατασκευής του δρόμου θα συνεχιστούν μετά την ένταση στη νεκρή ζώνη. «Με την αποχώρηση των δυνάμεων του ΟΗΕ, οι οποίες προσπάθησαν να εμποδίσουν τις εργασίες στο δρόμο στην Πύλα στη νεκρή ζώνη της “ΤΔΒΚ” με την πρόκληση των Ελληνοκυπρίων, η ένταση έχει καταλαγιάσει» σημειώνει και προσθέτει: «Οι ΗΠΑ, οι οποίες ήραν το εμπάργκο όπλων προς την “Ελληνοκυπριακή Διοίκηση” πριν από δύο χρόνια, και το υποβάλλουν σε επαναξιολόγηση κάθε χρόνο, αποφάσισαν να συνεχίσουν την πώληση όπλων και φέτος. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε την αντίδραση της “ΤΔΒΚ” και καταδίκασε την απόφαση ως βήμα που αποσταθεροποιεί την περιοχή». Στο δημοσίευμα αναπαράγεται η πληροφορία για οκτώ Τ/Κ τραυματίες αστυνομικούς στα επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επίσης φιλοκυβερνητική Milliyet, ο Οζάι Σεντίρ, γνωστός αρθρογράφος και γνωστός για τις προσβάσεις του στην κυβερνώσα παράταξη, κάνει μια ιστορική αναφορά στην παρουσία της Ειρηνευτική Δύναμης στην Κύπρο, την κατηγορεί ότι παραμένει θεατής σε όσα πράττουν οι Ε/Κ, παραλληλίζοντας μάλιστα τη στάση της με εκείνη της Ειρηνευτικής Δύναμης στη Σρεμπρένιτσα το 1995 και κατά συνέπεια κατηγορεί εμμέσως και τους Ε/Κ για παρόμοιες πράξεις. Κατηγορεί επίσης την Ειρηνευτική Δύναμη και για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού το 1996 στη Δερύνεια επειδή δεν εμπόδισε τη διαμαρτυρία των Ε/Κ.

Καταλήγοντας κατηγορεί την Ειρηνευτική Δύναμη ότι προβαίνει σε προβοκάτσιες με στόχο να μην ομαλοποιηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, που κάποτε παρακολουθούσε άπραγη τις σφαγές, άρχισε τις προβοκάτσιες σε περίοδο ομαλοποίησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η ομαλοποίηση αυτή (των σχέσεων) είναι ένα βήμα που θα εμποδίσει τη σιωπηρή κατοχή της Ελλάδας από τις ΗΠΑ. Η Αθήνα πρέπει να σκεφτεί ποιος δεν επιθυμεί το καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ποιος προσπαθεί να το χαλάσει».

Πηγή: ertnews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button