ΓυναίκαΜόδα

Γιατί κοιτάς ακόμη το προφίλ του πρώην σου στα social media;

Μπορεί να χωρίσατε ωστόσο εσύ εξακολουθείς να μπαίνεις στο προφίλ του στα social media.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα του Facebook, το να κάνεις stalking στο προφίλ του πρώην σου, αυξάνει τις πιθανότητες να αισθανθείς περισσότερο πόνο, όσο και να παρατείνεις την κατάσταση του «θρήνου».

Παράλληλα, όπως απέδειξε μία διαφορετική έρευνα με την ίδια θεματική, όταν οι συμμετέχοντες της μελέτης έβλεπαν φωτογραφίες των πρώην συντρόφων τους, ενεργοποιούνταν οι περιοχές του εγκεφάλου τους που συνδέονταν με τον σωματικό πόνο.

Γιατί εξακολουθείς όμως να μπαίνεις στο προφίλ του πρώην σου;

Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, ωστόσο, σύμφωνα με την ψυχολόγο Roxy Zarrabi, οι παρακάτω 4 αποτελούν τις συχνότερες αιτίες του συνεχόμενου stalking στη σελίδα του πρώην σου στα social media.

1. Δεν είσαι έτοιμη να πεις αντίο

Είναι κατανοητό πως με αυτό τον άνθρωπο μοιραστήκατε στιγμές και πολλές αναμνήσεις, συνεπώς σου είναι δύσκολο να πεις αντίο. Έτσι, καταφεύγεις στην εύκολη λύση, με το να αντικαθιστάς την πραγματική επαφή που είχατε με ένα scrolling στο προφίλ του. Με αυτό τον τρόπο νιώθεις πως συνδέεσαι κάπως, ωστόσο μία φωτογραφία, ένα σχόλιό του μπορεί να σε δυσκολέψει να προχωρήσεις και να σου προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

2. Χρειάζεσαι εξηγήσεις

Συμβαίνει συχνά όταν μία σχέση τελειώνει, ο ένας από τους δύο να παραμένει με αναπάντητα ερωτήματα ως προς το πώς έφτασαν στον χωρισμό. Μπερδεμένες σκέψεις γυρνούν στο μυαλό σου και αναζητάς απαντήσεις, τις οποίες πιστεύεις πως θα βρεις στο προφίλ του. Υπάρχει κάποια άλλη, βαρέθηκε ή κουράστηκε; Αυτό όμως που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι πως η σελίδα του στα social media δεν είναι αντιπροσωπευτική της πραγματικότητας, συνεπώς τα ευρήματά σου δεν θα είναι απόλυτα αληθή.

3. Θες να δεις ποιος κέρδισε

Μπαίνοντας στο προφίλ του, θες να εξακριβώσεις αν είναι χειρότερα χωρίς εσένα ή ζει τη ζωή του. Η αλήθεια είναι πως η σύγκριση είναι αναπόφευκτη, ωστόσο δεν είναι διαγωνισμός. Σκέψου πως δεν υπάρχει περίπτωση να ανεβάσει κάποια φωτογραφία που να δείχνει λυπημένος, καθώς στα social media θέλουμε να δείχνουμε πάντα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Οπότε, πάλι θα πέσεις σε λάθος συμπεράσματα.

4. Αποφεύγεις τα συναισθήματά σου

Το να κάνεις stalking στον πρώην σου λειτουργεί ως αντιπερισπασμός, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνεις να δώσεις χώρο στον εαυτό σου να εκφράσει αυτό που πραγματικά νιώθει. Οπότε, καθυστερεί η διαδικασία του θρήνου και εσύ παραμένεις ακόμα στο σημείο του χωρισμού, αποφεύγοντας να κάνεις το επόμενο βήμα.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button