ΓυναίκαΟμορφιά

Γιάννης Ζουγανέλης: «Όσο λιγότερη τηλεόραση, λιγότερος τρόμος, φόβος και πιο ωραία ζωή»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μίλησε στην Μαρία Ανδρέου με αφορμή τη συμμετοχή του στην επιθεώρηση «Τι φάση πάλι, ρε».

Ο γνωστός καλλιτέχνης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την προσωπική του άποψη για την πορεία του πολιτισμού στην χώρα μας και τις αλλαγές που έχει φέρει το διαδίκτυο στις ζωές μας.

Σε τι φάση βρίσκονται ο πολιτισμός και η ηγεσία του;

Δεν έχω πειστεί ακόμη αν αυτό το υπουργείο Πολιτισμού αγαπά τους επαγγελματίες καλλιτέχνες της χώρας του. Έχει χαθεί ο μπούσουλας. Πρέπει όλοι μας να θέλουμε να μπει ο πολιτισμός στην εκπαίδευση.

Τι πολιτισμό παράγουμε και τι εξάγουμε; Τι μόρφωση έχουν οι καλλιτέχνες μας; Γιατί δεν υπάρχει ανώτερη εκπαίδευση στις τέχνες; Τι γίνεται στις άλλες χώρες πολιτιστικά; Πως καθορίζει τον πολιτιστικό μας χάρτη το ΥΠΠΟ;

Φταίμε όλοι μας για το επίπεδο των υπηρεσιών στον πολιτισμό; Δεν είμαι ευχαριστημένος από τις δράσεις στον πολιτισμό και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Προάγει πολιτισμό το Εθνικό μας θέατρο; Εκπαιδεύει; Γιατί αυτός είναι ο ρόλος του.

Πως διευθύνει τα πράγματα το Ελληνικό Φεστιβάλ; Με παρέες ή με ευρύτερες ζυμώσεις; Και πάλι θα ρωτήσω: Εκπαιδεύει τον Έλληνα;

Πόσο έχει αλλάξει το διαδίκτυο τη ζωή μας;

Πολύ. Αν και πιστεύω ότι η αντανάκλαση μας είναι ακόμη η τηλεόραση. Ο καθρέφτης μας. Η τηλεόραση είναι κυρίαρχη. πατάς ένα κουμπί και βλέπεις τα πάντα. Αν και τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση είναι αυτοαναφορική.

Η τηλεόραση πιστεύω ότι ασχολείται με την τηλεόραση, με τον εαυτό της. Βασικά, όσο λιγότερο βλέπει κανείς τηλεόραση τόσο καλύτερη ζωή έχει. Όσο λιγότερη τηλεόραση, λιγότερος τρόμος, φόβος και πιο ωραία ζωή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button