Τεχνολογία

Γερμανία: Κυβερνητικές προσδοκίες ότι αρχίζει κάποιου είδους ανάκαμψη της οικονομίας

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναθεώρησε σήμερα επί τα βελτίω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας από το 0,2% στο 0,3% για το τρέχον έτος. Για σημείο καμπής» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ανακοινώνοντας την εαρινή πρόβλεψη για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Χάμπεκ τόνισε ότι από τις αρχές του έτους διαπιστώνεται ανάκαμψη, έπειτα από δυο χρόνια στασιμότητας, η οποία οφείλεται κυρίως στις υψηλές τιμές της ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μικρή βελτίωση της πρόβλεψης «δεν αποτελεί βεβαίως λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι ή να μην συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» της Γερμανίας, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας και εξήγησε πόσο σημαντική είναι η μείωση των τιμών της ενέργειας – και επειδή οι καταναλωτές, χωρίς τους υπέρογκους λογαριασμούς, μπορούν και πάλι να διαθέσουν περισσότερα χρήματα στην κατανάλωση.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η αύξηση των εισοδημάτων και ο χαμηλός πληθωρισμός θα συνεχίσουν να στηρίζουν την οικονομία και το επόμενο έτος, για το οποίο προβλέπει ανάπτυξη ύψους 1%.

Προκειμένου η Γερμανία να επιστρέψει στα παλαιότερα επίπεδα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, ο κ. Χάμπεκ δήλωσε ότι απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως περιορισμό της γραφειοκρατίας, παροχή κινήτρων για περισσότερη εργασία και αύξηση των ιδιωτικών και των δημοσίων επενδύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button