Πολιτική

Γεραπετρίτης: Ζητήματα κυριαρχίας της χώρας δεν πρόκειται ποτέ να συζητηθούν

Κατηγορηματικός για τα θέματα κυριαρχίας της χώρας μας εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γερεπατρίτης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ότι κανένας πολιτικός δεν θα θέσει ποτέ ζητήματα που που αφορούν στην εθνική κυριαρχία της χώρας, ενώ για την Συνθήκη της Λωζάννης είπε ότι «ζήτημα τροποποίσης δεν υπάρχει και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει. Αποτελεί για εμάς ιερό, στέρεο νομικό θεμέλιο. Ζητήματα κυριαρχίας δεν ετέθησαν, ούτε πρόκειται ποτέ να τεθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι για τα ζητήματα αυτά δεν χωράει κομματική εκμετάλλευση.

Μιλώντας για την συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν το απόγευμα στα Χανιά ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι θα επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, σε ανοικτά ζητήματα ενεργειακή και αμυντική συνεργασία.

Όπως είπε θα τεθεί και το θέμα των F-35 για το οποίο είπε ότι «νομίζω θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

«Η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων ενίσχυσε και την εξωτερική πολιτική. Η χώρα αποκτά ειδικό βάρος, είναι σημαντικό ζήτημα η αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων. Υπάρχει το αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα των F-35, νομίζω θα έχουμε θετικές εξελίξεις. Καταλαβαίνουμε ότι δεν καθορίζουμε πώς η αμερικανική διπλωματία αποδίδει την αμυντική συνδρομή της και σε άλλες χώρες, αυτό που απαιτούμε είναι ότι στο πλαίσιο της αμυντικής συμμαχίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ να γίνεται σεβαστός ο κανόνας της ακεραιότητας. Κανένας εξοπλισμός να μην χρησιμοποιείται σε βάρος συμμάχου χώρας», τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

To άρθρο Γεραπετρίτης: Ζητήματα κυριαρχίας της χώρας δεν πρόκειται ποτέ να συζητηθούν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button