Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης από Άουσβιτς με μήνυμα για ευρωεκλογές: Όχι στην άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Μήνυμα από την επίσκεψή του στο Άουσβιτς έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

«Έχουμε πολλή δουλειά μέχρι τις Ευρωεκλογές για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τη γενέτειρα της Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο μαρτυρικό Άουσβιτς.

«Χθες το βράδυ βρέθηκα ανάμεσα σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος, στη διάρκεια της εκδήλωσης για την 79η Επέτειο της Απελευθέρωσης του Άουσβιτς, εκπροσωπώντας το ελληνικό κράτος.

Ήταν επίσης, μεγάλη προσωπική τιμή η υποδοχή μου από τον Διευθυντή του μουσείου του Άουσβιτς.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Έχουμε πολλή δουλειά μέχρι τις Ευρωεκλογές για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τη γενέτειρα της Δημοκρατίας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefanos Kasselakis (@skasselakis)

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης, συνομίλησε τηλεφωνικά από την Πολωνία όπου βρίσκεται, με τον συμπρόεδρο του πολωνικού κόμματος Νέα Αριστερά, Robert Biedron, για τη συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων για κοινωνική δικαιοσύνη, βιώσιμη ανάπτυξη, και στήριξη του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, συζήτησαν τις εναλλακτικές πολιτικές που πρέπει να στηρίξουν οι προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα που δίνουν οι πολωνικές προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς, σοσιαλδημοκρατίας και οικολογίας σε αυτήν την κατεύθυνση, στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν.

To άρθρο Στέφανος Κασσελάκης από Άουσβιτς με μήνυμα για ευρωεκλογές: Όχι στην άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button