Υγεία

Βeach bar στη Ρόδο κατέλαβαν με ξαπλώστρες παραλία που υπάρχει προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος

Μια επιπλέον περίπτωση αυθαιρεσίας από την πλευρά μιας τουριστικής επιχείρησης στη Ρόδο έρχεται στο προσκήνιο. Στην παραλία της Αγίας Αγάθης, που βρίσκεται στην περιοχή Χαράκι, δύο beach bar έχουν καλύψει σχεδόν ολόκληρη την παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Τα εν λόγω καταστήματα λειτουργούν χωρίς καμία άδεια, παρότι βρίσκονται σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο.

«Αυτό που συμβαίνει στη Ρόδο υπερβαίνει κάθε άλλη περίπτωση σε ολόκληρη τη χώρα. Υπάρχει μια κοινή υπουργική απόφαση, που υπογράφεται από τρεις υπουργούς και δημοσιεύεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), με την οποία καθορίζεται ακριβώς ο χώρος και επιτρέπεται η λειτουργία της επιχείρησης χωρίς κανένα εμπόδιο», ανέφερε ο Ιάκωβος Γρύλλης, μέλος του Δικτύου Ομπρέλα μιλώντας στο OPEN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, της ημερομηνίας 10 Μαρτίου 2023, ανάμεσα στις περιοχές που εξαιρούνται από την απαίτηση παραχώρησης απλής χρήσης του αιγιαλού βρίσκεται η Παραλία της Αγίας Αγάθης, η οποία αποκλείεται ρητά από αυτήν. Εξαιτίας αυτού του λόγου, δεν υποβλήθηκε σε δημοπράτηση από την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων, η οποία ακόμη έχει εκδώσει πρωτόκολλο για κατεδάφιση.

«Η αποκεντρωμένη διοίκηση του Αιγαίου, υπεύθυνη για τις κατεδαφίσεις, δεν έχει παρέμβει», πρόσθεσε ο κ. Γρύλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button