Υγεία

Γάζα: Τους 23.357 έφθασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (10/1) πως 23.357 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, αφότου ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ σε αντίποινα για τις επιθέσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης μαχητών Χαμάς στο έδαφος του, στις 7 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 147 Παλαιστίνιοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμπάς σε Μπλίνκεν: Η Γάζα είναι κρίσιμης σημασίας για το παλαιστινιακό κράτος, ζητώ διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είπε σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πως η Γάζα είναι κρίσιμης σημασίας για τις ελπίδες των Παλαιστινίων να αποκτήσουν κράτος και πως δεν θα πρέπει να αποκοπεί ως αποτέλεσμα του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων WAFA, αναφέρει επίσης πως ο Αμπάς είπε πως οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν από τη Γάζα ή από την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, όπου ασκεί περιορισμένη διακυβέρνηση έπειτα από ένα σχίσμα με τη Χαμάς το 2007.

Ο Αμπάς έκανε επίσης έκκληση για «σύγκληση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης προκειμένου να τεθεί τέλος στην ισραηλινή κατοχή της γης του Κράτους της Παλαιστίνης, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, που επιτυγχάνει την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους», σύμφωνα με το WAFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συζήτησαν για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική βία στη Δυτική Όχθη και να ελαχιστοποιηθεί το κακό για τους αμάχους στη Γάζα κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης διοικητικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, εφόσον εφαρμοστούν, θα είναι επωφελείς για τον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button