ΓυναίκαΟμορφιά

Αυτό είναι που μετράει περισσότερο από τα δώρα για ένα παιδί

Αν τις τελευταίες μέρες τρέχετε από κατάστημα σε κατάστημα, φορτωμένοι με σακούλες και συσκευασίες παιχνιδιών, αν περιμένετε με τις ώρες στις ουρές των ταμείων και αν είστε έτοιμοι να τσακωθείτε με έναν άλλο γονιό για την τελευταία κούκλα που υπάρχει στο ράφι, τότε μάλλον πρέπει να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να σκεφτείτε κάποια αλλά πράγματα που προσφέρετε στα παιδιά σας και μετρούν περισσότερο από τα παιχνίδια:

  • Αγάπη: Ποιος είπε ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι τα αγαπάτε μόνο όταν τους χαρίζετε παιχνίδια; Αγκαλιές, φιλιά, γαργαλητά, τρυφερές στιγμές και μικρές συνωμοσίες έχουν άξια ανεκτίμητη.
  • Χρόνος: Κάθε φορά που τους αφιερώνετε χρόνο για να παίξετε, να διαβάσετε, να συζητήσετε και γενικά να επικοινωνήσετε, τους κάνετε το ωραιότερο δώρο.
  • Όρια: Μπορεί τώρα να γκρινιάζουν και να μην τους αρέσουν, αλλά μεγαλώνοντας θα εκτιμήσουν την αξία των ορίων και των κανόνων που τους θέτετε.
  • Συνέπεια: Τα παιδιά ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν σε εσάς, ότι είστε εκεί για αυτά και ότι προσπαθείτε να κρατάτε πάντα το λόγο σας. Μα πόσο σημαντικό είναι αυτό!
  • Ενθάρρυνση: Όταν μάθουν να στέκονται γερά στα πόδια τους, θα θυμούνται ότι το χρωστούν σε εσάς που ήσασταν κάθε φορά εκεί για να τα σηκώνετε όταν έπεφταν και να τα ενθαρρύνετε να προσπαθήσουν ξανά.
  • Αποδοχή: Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο για τα παιδιά από το να ξέρουν ότι τα αγαπάτε και τα αποδέχεστε με τα λάθη και τις αδυναμίες τους, με τα ελαττώματα και τα προτερήματά τους, με τις ιδιαιτερότητες και όλα εκείνα που τα κάνουν μοναδικά και ξεχωριστά.

Πηγή: mother.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button