Τεχνολογία

Τόμας Μπαχ: «Η Ολυμπιακή Φλόγα που ανάβουμε σήμερα είναι σύμβολο ελπίδας»

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία. Η δάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 άναψε σήμερα (16/4, στις 12:15) στο λίκνο του Ολυμπισμού, σηματοδοτώντας την τελική ευθεία της επταετούς προετοιμασίας για την έναρξη των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Η Πρωθιέρεια Ελληνίδα ηθοποιός Μαίρη Μίνα, άναψε τη δάδα χρησιμοποιώντας εφεδρική φλόγα αντί για παραβολικό καθρέφτη που χρησιμοποιείται συνήθως, λόγω συννεφιάς, για την έναρξη μιας Λαμπαδηδρομίας σε Ελλάδα και Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με πολέμους και συγκρούσεις σε άνοδο, οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί με όλο το μίσος, την επιθετικότητα και τις αρνητικές ειδήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, ο οποίος ξεκίνησε τον χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους επίσημους στα ελληνικά.

«Πρόκειται για κάτι που μας ενώνει, κάτι που ενώνει, κάτι που μας δίνει ελπίδα. Η Ολυμπιακή Φλόγα που ανάβουμε σήμερα είναι το σύμβολο αυτής της ελπίδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button