Υγεία

Λιποαναρρόφηση χωρίς νάρκωση και χειρουργείο γίνεται; Γίνεται!

Εάν σας απασχολεί το επίμονο τοπικό πάχος αλλά σας απασχολεί ακόμη περισσότερο ο πόνος, η ταλαιπωρία και ο πιθανός κίνδυνος ενός χειρουργείου, τότε η Laser λιποαναρρόφηση είναι αυτό που ζητάτε.

Στο top 5 των πιο δημοφιλών μη επεμβατικών θεραπειών σώματος κατατάσσεται η μη χειρουργική μείωση του λίπους σύμφωνα με στοιχεία της American Society of Plastic Surgeons για το 2022. Αυτό είναι λογικό, αν αναλογιστεί κανείς τις εντυπωσιακές εξελίξεις και καινοτομίες σε τεχνικές και μηχανήματα που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής και Δερματολογίας. Και μία από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες που έχει κερδίσει την προσοχή του κοινού είναι η ελάχιστα επεμβατική λιποαναρρόφηση με τη χρήση Laser.

Η Laser λιποαναρρόφηση κερδίζει στα σημεία

Όλοι είμαστε πολυάσχολοι και η πολυήμερη αποκατάσταση από μία κοσμητική χειρουργική επέμβαση όπως είναι η χειρουργική λιποαναρρόφηση είναι απλά… πολυτέλεια. Από την άλλη πλευρά, ο πόνος, η ταλαιπωρία ενός χειρουργείου, οι πιθανές επιπλοκές και φυσικά το υψηλό κόστος, αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για να αποφασίσει κάποιος να προβεί σε μια κλασική λιποαναρρόφηση.

Η Laser λιποαναρρόφηση, από την άλλη πλευρά, προσφέρει εφάμιλλο αποτέλεσμα σε μόνο μία συνεδρία, χωρίς ουσιαστικά κανένα από τα παραπάνω μειονεκτήματα: η θεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο του Δερματολόγου, μόνο με τοπική αναισθησία, σε μόλις 60 λεπτά, με μηδαμινό χρόνο αποθεραπείας και φυσικά είναι πολύ πιο οικονομική. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και εκτός από μείωση του τοπικού λίπους προσφέρει σύσφιξη και body contouring, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία όπως είναι τα μπράτσα, οι γνωστές «δίπλες» στην πλάτη στις γυναίκες, ή η γυναικομαστία στους άντρες.

Τι είναι η Laser λιποαναρρόφηση

Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους Laser λιποαναρρόφησης είναι η ελάχιστα επεμβατική θεραπεία SmartLipo+ 4D High Definition που στηρίζει την καινοτομία της στο υπερσύγχρονο ND-YAG Laser. Η οπτική ίνα του Laser εισέρχεται μέσω μιας μικροσκοπικής οπής απευθείας στον υποδόριο ιστό της προβληματικής περιοχής και μετατρέπει το τοπικό λίπος σε ένα λεπτόρρευστο υγρό, χωρίς να καταστρέφει τους τριγύρω ιστούς και το δέρμα. Στη συνέχεια, μέρος αυτού του ρευστοποιημένου λίπους αναρροφάται με τη βοήθεια μιας λεπτής ατραυματικής κάνουλας, ενώ το υπόλοιπο απομακρύνεται φυσιολογικά από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της SmartLipo+ 4D High Definition είναι ότι η θερμότητα που αναπτύσσεται υποδόρια κατά τη διαδικασία προκαλεί αιμόσταση στους μαλακούς ιστούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αιμορραγία, περιορίζοντας σημαντικά τον χρόνο αποθεραπείας. Επιπλέον, η θερμική ενέργεια του Laser προκαλεί κολλαγονογένεση και επομένως συσφίγγει την επιδερμίδα, μειώνοντας και την κυτταρίτιδα. Δύο σημαντικά οφέλη σε μία μόνο θεραπεία!

«Η SmartLipo+ 4D High Definition είναι σήμερα η Νο1 ελάχιστα επεμβατική θεραπεία για τη μείωση του τοπικού λίπους», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine, η οποία παρουσίασε σχετική επιστημονική μελέτη με τίτλο «Λιπόλυση vs Λιποαναρρόφηση» στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 18 Φεβρουαρίου 2024 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. 

«Αρκεί μία και μόνη συνεδρία για να έχουμε μόνιμο αποτέλεσμα στην περιοχή που έχουμε δουλέψει, ενώ εκτός από μείωση του λίπους αντιμετωπίζεται παράλληλα και η χαλάρωση στην περιοχή, κάτι που αντιθέτως επιδεινώνεται με τη χειρουργική κλασική λιποαναρρόφηση. Η εφαρμογή της θεραπείας μπορεί να γίνει οπουδήποτε υπάρχει τοπικό λίπος: από το διπλοσάγονο μέχρι την κοιλιά και από τα γόνατα και την πλάτη μέχρι τους γλουτούς και τους μηρούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μία εξαιρετική εφαρμογή της Laser λιποαναρρόφησης αφορά στη γυναικομαστία στους άντρες, όπου εξαλείφει το πρόβλημα και παράλληλα συσφίγγει το δέρμα, αλλάζοντας εντυπωσιακά την εμφάνιση του ανδρικού στέρνου και αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του ασθενούς», συμπληρώνει η γιατρός.

Αποτελεσματική και ασφαλής

«Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της Laser λιποαναρρόφησης είναι ότι πραγματοποιείται μόνο με τοπική αναισθησία, η οποία παρέχει απόλυτη ασφάλεια καθώς ο ασθενής δεν χρειάζεται να λάβει γενική ή άλλης μορφής αναισθησία», επισημαίνει η Δρ. Τσιατούρα.

Όσο για το αποτέλεσμα, είναι ορατό ακόμη και αμέσως μετά τη θεραπεία, ωστόσο η τελική εικόνα θα φανεί μετά από έναν μήνα περίπου. Ακόμα κι αν ο ασθενής πάρει βάρος στο μέλλον, το λίπος θα κατανεμηθεί πλέον ομοιόμορφα σε όλο το σώμα χωρίς να διαταραχθούν οι νέες αρμονικές αναλογίες του!

Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα είναι Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.

SOCIAL MEDIA

https://www.instagram.com/cdm.gr

https://www.tiktok.com/@cdm_gr

https://www.cosmeticdermamedicine.gr

To άρθρο Λιποαναρρόφηση χωρίς νάρκωση και χειρουργείο γίνεται; Γίνεται! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button