Υγεία

Αρτοποιός: Το πιο δύσκολο συμβάν στα χρονικά της Πολιτικής Προστασίας

Αντιμετωπίζουμε το πιο δύσκολο συμβάν στα χρονικά της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο φυσικής καταστροφής που λαμβάνει χώρα από χθες στην περιοχή της ευρύτερης Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Βόρειας Εύβοιας, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Αυτή τη στιγμή στον επιχειρησιακό σχεδιασμό γίνεται μια απόλυτη προτεραιοποίηση και ιεράρχηση όλων των συμβάντων ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας τους, σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κάμπος ο θεσσαλικός είναι μια απέραντη λίμνη. Στο επίκεντρό μας βρίσκεται η περιοχή που είναι βορειοανατολικά της Καρδίτσας, η Καρδίτσα δεν κινδυνεύει, ωστόσο η περιοχή του Παλαμά και οι κοντινές περιοχές βρίσκονται σε δυσχερή θέση» υπογράμμισε.

Τόνισε ότι έξι μονάδες των ειδικών μονάδων αντιμετώπισης καταστροφών και στρατός με σωσίβιες λέμβους βρίσκονται στο πεδίο και προσπαθούν πόρτα – πόρτα.

«Τα πυροσβεστικά οχήματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα να προσεγγίσουν λόγω του ύψους των νερών. Όπου δεν μπορούμε να πάμε με οχήματα επιχειρούμε να μπούμε με σωσίβιες λέμβους από έξι διαφορετικές ΕΜΑΚ με ολιγομελείς ομάδες, να προσεγγίσουμε κατά προτεραιότητα, το τονίζουμε αυτό κατά προτεραιότητα, και να πάμε στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κινητικά προβλήματα, ενδεχομένως είναι μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν άμεσο κίνδυνο να τεθεί η ζωή τους σε κάποια απειλή. Αυτό είναι το πλάνο το οποίο εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Παλαμά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button