Υγεία

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο στις αργίες του Πάσχα αν και υπάρχουν 4 στο νομό

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες του Πάσχα, αποκάλυψε ένας πατέρας που το παιδί του χρειάστηκε βοήθεια σε εορταστική περίοδο και δεν έβρισκε παιδίατρο αν και ο νομός, θεωρητικά έχει 4 παιδιάτρους.

Μετά από την επιστολή που απέστειλε πέρυσι προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πατέρας δύο αγοριών από το Ναύπλιο, με την οποία ζητούσε να προσληφθούν παιδίατροι στο τραγικά υποστελεχωμένο νοσοκομείο της περιοχής, φέτος οι τέσσερις γιατροί που υπηρετούν πλέον στα δύο νοσοκομεία του νομού Αργολίδας αποδεικνύεται πως… δεν εργάζονται τις αργίες.

Το αποτέλεσμα είναι, τα έκτακτα παιδιατρικά περιστατικά να πρέπει να διακομίζονται, είτε στην Τρίπολη και σε απόσταση άνω της μίας ώρας, είτε στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας.

Να σημειωθεί πως μετά την περσινή  καταγγελία, την οποία είχε αναδείξει το iatropedia.gr, υπήρξε παρέμβαση της τότε αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και είχαν διοριστεί με fast track διαδικασίες, τρεις παιδίατροι στο νοσοκομείο του Άργους.

Ο ίδιος πατέρας, ο Κωνσταντίνος Κουβαράς από το Ναύπλιο, αναγκάστηκε ωστόσο και φέτος να καταθέσει νέα μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Σε αυτή καταγγέλλει πως το Μεγάλο Σάββατο 04/05/24 δεν υπήρχε εφημερεύων παιδίατρος σε ολόκληρο τον νομό για να εξετάσει και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες  στον μεγάλο του γιο, που χτύπησε στο κεφάλι μετά από πτώση μέσα στο σπίτι κι είχε σοβαρή αιμορραγία.

«Κάλεσα στο Άργος, που έμαθα ότι εφημερεύει και ρώτησα αν υπάρχει παιδίατρος, μου είπαν όχι, και μου είπαν να πάτε στην Τρίπολη ή στο Παίδων στην Αθήνα», αναφέρει ο ίδιος στην αναφορά τους στις αρχές.

Ζήτησε μάλιστα να μιλήσει με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, Γεσθημανή Κασνακτσόγλου και του είπαν ότι απουσιάζει.

Στη συνέχεια «ως εκ θαύματος», όπως λέει ο ίδιος ο κ. Κουβαράς στο iatropedia.gr, όταν αναγκάστηκε να τους πει ότι ήταν ο άνθρωπος που πέρυσι είχε κινήσει γη και ουρανό για να προσληφθούν παιδίατροι στον νομό αποστέλλοντας επιστολή μέχρι και στον πρωθυπουργό, τον κάλεσαν πίσω σε 3 λεπτά και του είπαν να πάει το παιδί στο Νοσοκομείο, όπου πράγματι τον είδε χειρουργός ορθοπεδικός.

Ο γιατρός του είπε, βέβαια, πως αν χρειαστεί αξονική θα πρέπει να πάει με το παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

«Ήρθε γιατρός και κοίταξε το παιδί βιαστικά και “στο πόδι” κι είπε: Έλα μωρέ δεν έχει τίποτα, πάντως αν χρειαστεί αξονική δεν αναλαμβάνουμε, φύγατε για Αθήνα. Είναι αυτό που λέμε  “υπερβάλλετε” αλλά άμα είναι σοβαρό, νίπτω τας χείρας μου, πηγαίνετε Αθήνα», τονίζει ο πατέρας.

Ζητά την ποινική δίωξη της Διοικήτριας και του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Άργους

Μαζί με τη μία παιδίατρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου, αυτή τη στιγμή στο νομό Αργολίδας υπηρετούν συνολικά 4 παιδίατροι, οπότε -σύμφωνα με την αναφορά του πατέρα- θα έπρεπε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου του Άργους -που είναι διοικητική προϊσταμένη και στα δύο νοσοκομεία- να έχει οργανώσει έτσι τις εφημερίες, ώστε κάθε τριήμερο και Σαββατοκύριακο να υπάρχει πάντα παιδίατρος στην εφημερία, είτε στο νοσοκομείο Ναυπλίου, είτε στο Νοσοκομείο Άργους.

«Η εν λόγω Διοικήτρια πρωτίστως, αλλά και ο Υποδιοικητής φέρουν ευθύνη και θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους, για τους εξής δύο λόγους:

α) Για επανειλημμένη παράβαση καθήκοντος, καθόσον δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, ώστε να υπάρχει πάντα διαθέσιμος παιδίατρος.

β) Για έκθεση σε θανάσιμο κίνδυνο χιλιάδων παιδιών, που κατοικούν και επισκέπτονται το νομό μας”, τονίζει στην αναφορά του ο Κωνσταντίνος Κουβαράς.

Τέλος, ζητά να διαβιβαστεί η αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ώστε να σχηματιστεί δικογραφία, και οι υπεύθυνοι να περάσουν από Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) «μήπως και κάποτε  δουλέψει επιτέλους το σύστημα», όπως λέει.

To άρθρο Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο στις αργίες του Πάσχα αν και υπάρχουν 4 στο νομό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button