Οικονομία

Πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Η αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη κατέγραψε την πρώτη πτώση της χρονιάς τον Μάρτιο του 2024, σύμφωνα με δημοσίευση του Bloomberg. Οι νέες ταξινομήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 5,2% σε ένα εκατομμύριο οχήματα, με βάση τα στοιχεία της ένωσης κατασκευαστών Acea.

Η μείωση αυτή οφείλεται εν μέρει στην πρώιμη χρονική στιγμή του Πάσχα, εξήγησε η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα (18.4.2024). Επιπλέον, σημειώθηκε πτώση 11% για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Στη Γερμανία, η πτώση έφτασε το 29%, την οποία οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αποδίδουν στην ακύρωση των κρατικών επιδοτήσεων αγοράς.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, σχεδόν 2,8 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα παραδόθηκαν σε πελάτες στην ΕΕ, 4,4% περισσότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Τους πρώτους 3 μήνες, ο αριθμός των νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά μόλις λιγότερο από 4%.

Οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων με ενσωματωμένη υβριδική κίνηση, δηλαδή αυτών που δεν μπορούν να φορτιστούν εξωτερικά, αυξήθηκαν κατά σχεδόν 20%. Αύξηση πωλήσεων παρατηρήθηκε, επίσης, και στα plug-in υβριδικά.

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, από την άλλη πλευρά, μειώθηκαν κατά 1% για τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και κατά 10% για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

To άρθρο Πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button