ΓυναίκαΟμορφιά

Απόβαλλε το άγχος από πάνω σου με αυτή την μέθοδο

Αν είσαι από αυτούς που αγχώνονται πολύ συχνά και εύκολα, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις αυτή τη μέθοδο ώστε να αποβάλεις από πάνω σου το άγχος. Η βαθιά αναπνοή για 10 λεπτά την ημέρα συμβάλλει στην κυκλοφορία ενέργειας στο σώμα και μειώνει το στρες.

Το Qigong είναι μια αρχαία κινεζική άσκηση αναπνοής με διαλογισμό που αναπτύσσεται σήμερα για τη θεραπεία χρόνιων ασθενειών στην Κίνα. Θεωρείται ότι θεραπεύει γαστρικά έλκη, υπέρταση, αγχώδη διαταραχή, μέση ωτίτιδα και έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως μορφή αναισθησίας. Αν και τα φυσιολογικά αποτελέσματα που παράγονται από το Qigong μοιάζουν με αυτά του διαλογισμού, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά. Η έρευνα έχει αποδείξει ότι το Qigong είναι χρήσιμο συμπλήρωμα στην πρακτική της ιατρικής.

Αυτά είναι τα 5 οφέλη της αναπνοής Qigong

1. Μειώνει το στρες: Αυτή η πρακτική είναι χρήσιμη για όσους βιώνουν στρες. Οι απαλές κινήσεις και η εστιασμένη αναπνοή απελευθερώνουν την ένταση, προάγοντας ένα χαλαρό μυαλό.

2. Βελτιώνει την πνευματική σου διαύγεια: Η τακτική εξάσκηση Qigong μπορεί να ακονίσει το μυαλό, να ενισχύσει τη συγκέντρωση, προσφέροντας διαύγεια στη σκέψη σου.

3. Ενισχύει τη σωματική υγεία: Το Qigong συμβάλει στη βελτίωση του κυκιλοφορικού, της υγείας της καρδιάς, της ανοσοποιητικής λειτουργίας, της στάσης του σώματος, της ισορροπίας και της ευελιξίας των μυών. Έχει επίσης συνδεθεί με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με Πάρκινσον να διατηρήσουν την ικανότητά τους να περπατούν.

4. Προσφέρει συναισθηματική ισορροπία: Προάγοντας την εσωτερική ηρεμία και ισορροπία, το Qigong μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της κατάθλιψης και του άγχους.

5. Αυξάνει την ενσυνειδητότητά σου: Ενθαρρύνει τη βαθύτερη σύνδεση με το περιβάλλον σου, ενισχύοντας έτσι την ενσυνειδητότητα και την επίγνωση.

Qigong: Πώς να το κάνεις

α) Εισπνοή: Είσπνευσε αργά από τη μύτη για 8 δευτερόλεπτα – ανάπνευσε βαθιά, ώστε να φουσκώσει η κοιλιά σου.

β) Συγκράτηση: Κράτα την αναπνοή σου για άλλα 8 δευτερόλεπτα, χαμηλώνοντας ελαφρώς το πιγούνι για να «κλειδώσεις» το λαιμό.

γ) Χαλάρωση: Σήκωσε το πιγούνι και έκπνευσε αργά από τη μύτη, φέρνοντας τη γλώσσα στον ουρανίσκο.

δ) Παύση: Χαμήλωσε ξανά το πιγούνι. Κάνε παύση μερικών δευτερολέπτων πριν ξεκινήσεις ένα νέο κύκλο. Επανάλαβε 10 φορές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button