Περιβάλλον

Αποθήκες και σιλό δημητριακών υπέστησαν ζημιές από ρωσικές επιθέσεις σε λιμάνι της Ουκρανίας στο Δούναβη

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας στη νότια Ουκρανία, προκάλεσαν ζημιές σε σιλό και σε αποθήκες δημητριακών σε ένα από τα λιμάνια του Δούναβη σημαντικού για την εμπορία σιτηρών, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα.

«Ρώσοι τρομοκράτες επιτέθηκαν στην περιφέρεια της Οδησσού δύο φορές την περασμένη νύκτα με επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη», γνωστοποίησε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο κυβερνήτης Όλεχ Κίπερ. «Οι κύριοι στόχοι ήταν το λιμάνι και οι υποδομές για τα δημητριακά στο νότιο τμήμα της περιφέρειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τη Ρωσία.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως κατέστρεψε πάνω από τις νότιες περιφέρειες της Οδησσού και του Μικολάιφ 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν απογειωθεί από τη Ρωσία. Δεν έγινε αμέσως σαφές πόσα drones απογειώθηκαν συνολικά από τη Ρωσία.

Τα λιμάνια της Ουκρανίας στο Δούναβη εξασφάλιζαν περίπου το ένα τέταρτο των εξαγωγών σιτηρών πριν η Ρωσία αποσυρθεί τον Ιούλιο από την υπόστηριζόμενη από τον ΟΗΕ συμφωνία για την ασφαλή διέλευση των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ουκρανικά λιμάνια στο Δούναβη έχουν γίνει έκτοτε η κύρια εξαγωγική οδός. Τα σιτηρά στέλνονται με φορτηγίδες στο ρουμανικό λιμάνι της Κωστάντζας όπου και μεταφορτώνονται για να εξαχθούν.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία είχε επιτεθεί στο Ισμαήλ, το κύριο λιμάνι της Ουκρανίας στο Δούναβη, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button