Τεχνολογία

Απίστευτος τύπος φοράει μπλούζα με το σήμα «STOP» και προκαλεί πανικό στα αυτοκινούμενα οχήματα

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Φαίνεται πως τα αυτοκινούμενα οχήματα, διαβάζουν και αντιδρούν σε πινακίδες, ακόμα και αν αυτές είναι τυπωμένες σε μπλουζάκια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εταιρείες που αναπτύσσουν αυτόνομα οχήματα, συχνά αναφέρονται στα απροσδόκητα σενάρια που συναντούν κατά την οδήγηση ως «ακραίες περιπτώσεις». Όπως ανακάλυψε πρόσφατα η Waymo (εταιρία που παρέχει ρομποταξί στην Αμερική χωρίς οδηγό), αυτές οι ασυνήθιστες καταστάσεις δεν συμβαίνουν πάντα… φυσιολογικά.

Ο Jason B Carr είναι ένας λάτρης του eBike στην Αριζόνα, ο οποίος ανακάλυψε πρόσφατα έναν συναρπαστικό τρόπο για να ξεγελάσει τα αυτόνομα οχήματα της Waymo, ώστε να σταματήσουν όποτε εκείνος το επιθυμεί. Παραδόξως, η μέθοδός του είναι χαμηλής τεχνολογίας: φορώντας ένα μπλουζάκι με τυπωμένο πάνω του ένα παλιό καλό σήμα stop.

Ο Carr δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο που φαίνεται να τον δείχνει να σταματάει τα Jaguar I-Paces της Waymo βγαίνοντας πίσω από κάποια παρκαρισμένα αυτοκίνητα και αποκαλύπτοντας το μπλουζάκι του με το σήμα stop. Παρόλο που το αυτόνομο όχημα δοκιμής σταμάτησε, ορισμένοι σχολιαστές πρότειναν ότι το όχημα μπορεί να νόμιζε ότι ο Carr έμπαινε στην κυκλοφορία, πράγμα που σημαίνει ότι το μπλουζάκι δεν ήταν αυτό που προκάλεσε τη στάση του ρομποταξί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να διαπιστώσει αν αυτό συνέβαινε, ο Carr προσπάθησε ξανά, αυτή τη φορά δείχνοντας στο αυτόνομο όχημα το μπλουζάκι του με το σήμα στοπ από το πεζοδρόμιο, και φαίνεται ότι και αυτό λειτούργησε.

Για να δοκιμάσει πραγματικά το ρομποτάξι, ο Carr φόρεσε το μπλουζάκι του τη νύχτα για να δει αν το δοκιμαστικό όχημα θα σταματούσε. Στο σκοτάδι, το I-Pace ήταν λιγότερο συνεπές, σταματώντας σε ορισμένα σενάρια, αλλά όχι σε άλλα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το μπλουζάκι του είναι πιθανότατα λιγότερο αντανακλαστικό από μια πραγματική πινακίδα στοπ, καθιστώντας το λιγότερο πειστικό ψεύτικο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button