Αθλητικά

Ο πατέρας του Λούκα Ντόντσιτς ανέλαβε αθλητικός διευθυντής της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Σλοβενίας

Ο πατέρας του Λούκα Ντόντσιτς, Σάσα, απέκτησε πόστο στην σλοβενική Ομοσπονδία μπάσκετ, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (18.01.2024).

Αθλητικός διευθυντής της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Σλοβενίας ανέλαβε ο Σάσα Ντόντσιτς, πατέρας του πόιντ γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Σάσα Ντόντσιτς δέχτηκε μία άκρως τιμητική πρόταση από τoν πρόεδρο της “ΚΖS”, Ματέι Εργιάβετς, ως αποτέλεσμα της μεγάλης διαδρομής του στο μπάσκετ και φυσικά την αποδέχτηκε.

Ο Σάσα Ντόντσιτς υπήρξε παίκτης από το 1993 έως το 2010, καθώς και διεθνής, προπονητής απο το 2010 έως το 2022, ενώ βέβαια ήταν και ο… αποκλειστικός προπονητής του γιου του Λούκα Ντόντσιτς όταν ήταν μικρός. Το 2015 υπήρξε μέλος του τεχνικού τιμ της δεύτερης ομάδας της εθνικής ανδρών της Σλοβενίας. Επιπρόσθετα διετέλεσε πρόεδρος του σλοβενικού συλλόγου Illyria της Λιουμπλιάνα.

Στο πρώτο Eurobasket του Λούκα Ντόντσιτς ως μέλος της εθνικής ανδρών της Σλοβενίας, ο πατέρας του, Σάσα Ντόντσιτς, εργαζόταν και ως σχολιαστής της δημόσιας σλοβενικής τηλεόρασης για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Κωνσταντινούπολη, το 2017.

Στην παρουσίασή του από τη σλοβενική Ομοσπονδία στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος της “KZS”, Ματέι Εργιάβετς τόνισε ανάμεσα σε άλλα: “Ο ρόλος του Σάσα Ντόντσιτς θα ξεφύγει από τα πλαίσια της εθνικής ομάδας. Ο Σάσα Ντόντσιτς θα είναι αυτός που θα καθοδηγεί και θα παρακολουθεί νεαρούς Σλοβένους παίκτες από το εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και αυτούς που αγωνίζονται σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και φυσικά και στην Ευρώπη και θα αναφέρει την πρόοδό τους στη διοίκηση της ομοσπονδίας. Φυσικά και επιπρόσθετα θα φροντίζει για την επικοινωνία με τους μπασκετμπολίστες και θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο”.

To άρθρο Ο πατέρας του Λούκα Ντόντσιτς ανέλαβε αθλητικός διευθυντής της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Σλοβενίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button