Υγεία

Επιμένει πως είναι αθώος ο σύντροφος της Γεωργίας – Τι λέει για το ματωμένο στρώμα και το τραύμα στο χέρι του

Στις φυλακές Λάρισας βρίσκεται πλέον ως προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία της Γεωργίας Μουράτη, ο σύντροφός της που εμμένει στους ισχυρισμούς του ότι δεν ήταν εκείνος που τη σκότωσε και «δείχνει ως ένοχο»  τον φίλο του που έχει ήδη προφυλακιστεί.

H «Ζούγκλα» φέρνει στο φως την απολογία του συντρόφου της άτυχης εγκύου, το περασμένο Σάββατο. Μία απολογία που ξεκίνησε με την περιγραφή των κινήσεών του το βράδυ της δολοφονίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγώ πήγα να πάρω τη Γεωργία από τη δουλειά και γυρίσαμε στο σπίτι μου περίπου στις 11:00 το βράδυ. Μπήκαμε μέσα στο σπίτι και αφού χαζολογήσαμε λίγο, πήρα τα φάρμακα μου, για τα μυοσκελετικά μου προβλήματα, και τρία χάπια Αταράξ  και πέσαμε για ύπνο. Κατά τη  διάρκεια της νύχτας δεν αντιλήφθηκα να έγινε κάτι, διότι πήρα τα υπνωτικά για να κοιμηθώ. Αν συνέβαινε κάτι θορυβώδες στο σπίτι βέβαια, θα ξυπνούσα. Το πρωί που ξύπνησα, ήξερα ότι η Γεωργία θα πήγαινε στο σπίτι της και όταν μετά  από λίγο άρχισα να την ψάχνω δεν την βρήκα. Ακολούθως έγιναν όλες οι γνωστές μου ενέργειες στην Αστυνομία. Πριν από το συμβάν είχα συναντηθεί με τον Δ.Κ, πήγαμε για καφέ στη Θέρμη κι αυτός σηκώθηκε κι έφυγε και με παράτησε».

Τα στοιχεία της υπόθεσης έδειχναν ότι οι δύο φίλοι είχαν συχνή επικοινωνία πριν από το έγκλημα. Η εξήγηση που έδωσε ο σύντροφος για αυτό ήταν:

«Για να βρεθούμε για καφέ. Βρεθήκαμε δυο τρεις φορές με καφέ στο χέρι και μια φορά όπως ανέφερα στη Θέρμη. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, αλλά είχαμε κόψει επικοινωνία πολλές  φορές στα χρόνια που γνωριζόμαστε. Τις τελευταίες ημέρες με είχε πάρει αυτός τηλέφωνο υποτίθεται για να πιούμε καφέ και μετά μου ζήτησε και δανεικά γιατί είχε ξεμείνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν φαίνονται τα τατουάζ μου»

O σύντροφος επιχείρησε να παρουσιάσει μία ιδανική σχέση με την άτυχη Γεωργία.

«Τις τελευταίες ημέρες είμασταν πολύ καλά», ισχυρίστηκε. Μόνο που οι γείτονες ισχυρίστηκαν ότι άκουγαν δύο ημέρες πριν φωνές από το διαμέρισμα. Ο σύντροφος ισχυρίστηκε:

«Θυμάμαι εκείνες τις μέρες της είχα πάει ανθοδέσμη στη δουλειά, αποκλείεται να είχαμε μαλώσει εκείνες τις μέρες. Δεν λέω ότι οι γείτονες λένε ψέματα αλλά υπάρχει κι άλλο ζευγάρι στην οικοδομή που δημιουργεί πολύ φασαρία».

Επιπλέον αναφέρεται στις εικόνες που καταγράφουν τις κινήσεις των δύο αντρών μετά το έγκλημα:

«Δεν με αναγνωρίζω στο βιντεοληπτικό υλικό και ειδικά σε φωτογραφίες που υπάρχουν κοντομάνικα ρούχα δεν φαίνονται τα τατουάζ που έχω στα χέρια μου» ήταν ο βασικός του ισχυρισμός όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή για τις κινήσεις  τους.

Η μόνη εικόνα που αποδέχτηκε είναι αυτή που μπαίνει μαζί με τη Γεωργία μέσα στην πολυκατοικία. Το μπουφάν που φοράει είναι ένα σημείο κλειδί για την έρευνα καθώς με το ίδιο μπουφάν καταγράφεται άτομο που βγαίνει μαζί με τον συγκατηγορούμενό του από την πολυκατοικία μετά το έγκλημα .

Ο σύντροφος όμως επιμένει ότι:

«Δεν είμαι εγώ. Μόνο το μπουφάν είναι κοινό, τα υπόλοιπα είναι κοινά πολλών ανθρώπων. Πιθανώς να μπήκε ο Δ.Κ στο σπίτι μου μαζί με άλλον συνεργό και να πήρε τα ρούχα μου για να τα φορέσει κάποιος άλλος για να με ενοχοποιήσουν. Και μπορώ να το αποδείξω αυτό. Την Πέμπτη 5/1 /2Ο24 διαπιστώθηκε από μένα και τον δικηγόρο μου ότι μπήκε κάποιος στο διαμέρισμά μου κι έτσι με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε κι εκείνη την ημέρα να μπει κάποιος στο διαμέρισμά μου και να μην καταλάβω τίποτα».

Η απάντηση για το ματωμένο στρώμα

«Δεν ξέρω πως βρέθηκε το αίμα της Γεωργίας στο στρώμα αυτό, αυτό που έχω να σας πω είναι ότι το παλιό στρώμα το είχαμε μεταφέρει με την Γεωργία στην εξωτερική αποθήκη της οικοδομής, αρχές Οκτώβρη 2023, μόλις σχεδόν νοίκιασα το σπίτι. Δεν μπορώ να υποθέσω κάτι που συνέβη, υποθετικά μπορεί να την κάλεσε να κατεβεί κάτω ο Δ.Κ», ήταν η απάντηση του συντρόφου στην ερώτηση για το ματωμένο στρώμα που βρέθηκε πεταμένο 100 μέτρα από το σπίτι του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Το στρώμα που βρέθηκε στο σπίτι σου ήταν μεγαλύτερο από το κρεβάτι σου, για ποιο λόγο»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Το στρώμα αυτό το έφερα από προηγούμενο σπίτι μου που είχα μεγαλύτερο κρεβάτι και όταν κατεβάσαμε το στρώμα του ιδιοκτήτη και παρόλο που δεν ταίριαζε εμείς κοιμόμασταν βολικά».

Απάντηση έδωσε και για το κόψιμο που είχε στο χέρι του  και συγκεκριμένα στο μεσαίο δάχτυλο.

«Έκοψα το δάχτυλο μου όταν έφτιαξα το καλώδιο της πρίζας που ήταν χαλασμένο, τραυματίστηκα με κοπίδι. Ήταν επείγουσα δουλειά γιατί υπήρχε κίνδυνος διαρροής ρεύματος και ήθελα να απασχολήσω το μυαλό μου μέχρι να έρθει η ώρα να πάμε με τη Γεωργία στην κλινική».

Στην απολογία του παραδέχεται ότι έχει κατηγορηθεί για μικροκλοπές ενώ αναφέρεται και στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία τις οποίες όπως λέει …θα λύσει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button