Αθλητικά

Ανακοίνωσε πως έχει προσβληθεί από καρκίνο στο στήθος και στον λάρυγγα η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023, 18:18

Μία από τις πιο δύσκολες και σημαντικές μάχες της καλείται να δώσει η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, αφού όπως αποκάλυψε η ίδια έχει προσβληθεί από καρκίνο στον λάρυγγα, ενώ της επανεμφανίστηκε καρκίνος στο στήθος. Πάντως, η νικήτρια 18 γκραν σλαμ στην τεράστια καριέρα της ήταν τυχερή ως προς το γεγονός πως διέγνωσε νωρίς και τους δύο καρκίνους.

Συγκεκριμένα, ο καρκίνος στον λάρυγγα της Ναβρατίλοβα είναι πρώτου βαθμού. Όταν υποβλήθηκε σε εξετάσεις στον λάρυγγα, έκανε εν συνεχεία περαιτέρω εξετάσεις για να διαγνωσθεί με καρκίνο και στο στήθος. Το 2010, η Ναβρατίλοβα είχε διαγνωσθεί με μη διηθητικό καρκίνο του μαστού.

«Αυτή η διπλή προσβολή είναι σοβαρή, αλλά εξακολουθεί να διορθώνεται, και ελπίζω σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα», δήλωσε η Αμερικανίδα -με καταγωγή από την Τσεχοσλοβακία- τενίστρια.

Η 66χρονη Ναβρατίλονα θα υποβληθεί σε θεραπεία άμεσα, δηλαδή θ’ αρχίσει μέσα στον Ιανουάριου, με την πρόγνωση να είναι θετική λόγω του ιστορικού θετικών εκβάσεων για αυτή τη μορφή καρκίνου. Ο καρκίνος στον λάρυγγα είναι τύπου HPV, ο οποίος ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία. Έξι μήνες μετά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού το 2010, η Ναβρατίλοβα κρίθηκε χωρίς καρκίνο, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε ογκεκτομή, ενώ είχε υποβληθεί και σε ακτινοβολίες για διάστημα έξι εβδομάδων.

«Πραγματικά δεν μιλούσα συχνά για τον καρκίνο του μαστού πριν να τον πάθω», δήλωσε η Ναβρατίλοβα στο αμερικανικό εβδομαδιαίο περιοδικό “PEOPLE” και πρόσθεσε: «Τώρα, με πλησιάζουν γυναίκες και μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις ότι υπάρχει ζωή μετά τον καρκίνο».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023, 18:19

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button